Vištiena su riešutais, brokoliais ir cukruotu imbieru
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia vištiena: supjaustome krūtinėlę mažais gabaliukais. Pašlakstome sojos padažu, pusės citrinos sultimis, druska ir baltaisiais pipirais.
Į keptuvę pilame kokoso aliejų (galima naudoti ir kitokį), tada dedame vištieną ir penkias minutes maišydami pakepam. Išimame iš keptuvės, dabar – daržovių laikas!
Morkas ir brokolius stambiai supjaustytus dedame į keptuvę. Ten pat įmetame ir riešutų saują, dar truputį kokosų aliejaus, jei atrodo, kad trūksta. Ir šalia dedame česnako skiltelę susmulkintą (galima dvi) ir susmulkintą cukruotą imbierą. Viską kepame ne ilgiau kaip 4 minutes.
Tada sudedame atgal į keptuvę mėsą ir kepame dar dvi minutės. Pabaigai įpilame šaukštą „Hoisin“, šaukštą sojos, kepintų sezamų aliejaus, nuostabiam kvapui. Dar įpilam likusios citrinos sulčių ir pusės apelsino sulčių. Pamaišome.
Na, štai ir viskas! Prašom! Aš tai dar čili aliejaus, ar tiesiog – aitriųjų paprikų tokios tyrelės iš Kalabrijos turiu, bet čia jau tik sau, o ne į bendrą keptuvę.
O riešutai kokie – žemės?
Miela Beata, kuo būtų galima keisti brokolius? 🙂
Pirmą kartą nusipirkau Hoi Sin padažo, dar nieko nepagaminau, bet atidarius jau varva seilė:D
Tik ka papietavom! Skanumas neispasakytas! Tik as dejau daug daug darzoviu, ir siek tiek mesytes. Das pridejau bambuko daigu ir pievagrybiu. Aciu- greita skanu ir sveika! Vyra liko suzavetas mano-(Tavo) gabumais! 🙂