Smagu, kad vis dažniau ant grilio kepame paukštieną. Galima prisigalvoti įvairiausių receptų su šia greitai iškepama mėsa.
Tinka bandyti įvairius marinatus, o baigiant kepti vištienos šašlyką patepti amerikietišku kepsnių padažu „Santa Maria“ – šašlykas iškart pasidengs malonia karamelizuota glazūra.
Beje, šių „Santa Maria“ kepsnių padažų nepainiokite su kečupu. Tai sodraus skonio amerikietiški pagardai, kepsniams suteikiantys dūmo aromato.
Vištienos ir daržovių šašlykas su kepsnių padažo glazūra
Reikės:
Gaminimas
Šlaunelių mėsą ir daržoves supjaustome nemenkais gabalais. Šiek tiek viską pasūdome. Beje, galima cukiniją daržovių skustuku supjaustyti ilgomis juostomis ir ant iešmukų mauti į armonikėlę suvyniotus kaspinus.
Mėsą ir daržoves pakaitomis suveriame ant iešmelių – vištiena, cukinija, gabalas paprikos ir vėl vištiena. Jei naudojate medinius iešmelius, prieš kepdami gerai išmirkykite juos vandenyje.
Kepame ant įkaitintų žarijų. Kai mėsa bus beveik iškepusi, dosniai patepame ją „Santa Maria“ amerikietišku kepsnių padažu „Original“. Grąžiname iešmelius virš žarijų dar kelioms minutėms. Padažas turi gražiai karamelizuotis, bet akylai stebėkite, kad nesudegtų. Vis vartydami iešmus kepkite dar apie 5–7 minutes, kol mėsa pasidengs blizgia glazūra.
Šie padažai gali būti skanaujami tiek su jau iškeptais kepsniais, tiek naudojami kepamai mėsai ar žuviai glazūruoti. Baigiant kepti kepsnius aptepus šiuo padažu susidaro graži skani plutelė.