Taip skanu, kad net vaikams nekyla klausimas „O kas čia žalia?“ Geriausiai tinka malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galima sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galite kepti orkaitėje arba keptuvėje.
Patiekite su mėgstamomis daržovėmis, o kad būtų įdomiau – suderinkite jų spalvas, kūrybiškai supjaustykite. Juk valgome ir akimis.
Vištienos maltinukai su sūriu ir špinatais
Reikės:
Gaminimas
Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu, nusunkiame ir smulkiai supjaustome peiliu.
Sūrį smulkiai sutarkuojame.
Į dubenį dedame mėsą, špinatus, sūrį, suberiame sėlenas, įmušame kiaušinį. Pagardiname kariu, pipirais ir druska, gerai išmaišome.
Formuojame kukuliukus ir apkepame keptuvėje 3–4 minutes. Apkeptus kukuliukus sudedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šauname į 180 °C orkaitę kepti dar apie 15 minučių.
Patys skaniausi kotletukai!!! Labai greitai pasidsro, bet labai skanu ir maistinga!
Nearealiai skanus! Visiems labai patiko! Aciu uz puiku recepta! :))
Dariau is kalakutienos, nu nerealiai skaniai gavos! Ir tikrai, kaip ir saket, net vaikai neklause „kas ten tas zalias”
O kuo būtų galima pakeisti sėlenas?
Labai geras receptukas. Patiko ir mažiems, ir dideliems :). Ačiū!