Kaip teisingiau pristatyti šitą patiekalą? visiška klasika? įtiks visiems? vaikų darželio populiariausias? praėjusią savaitę po šešių penkiolika grižau namo, o po valandos ir penkiolikos minučių jau vakarienė. pradžioj, tiesa, tinginys už skverno tampė, kad kam čia reikia? laiko nėra ……. bla bla, bet iš tiesų, tai viens du ir padaryta. Aišku, be pirktinės puff pastry (Lietuvoje tokią vadina „sluoksniuota bemielė„), tai nei iš vietos, nes jei reikėtų pasidaryt pačiai…tai ačiū, viso gero .. principas paprastas – vištienos troškinys su tešlos stogu… aš visada tokiem dalykam naudoju vištos šlauneles, o ne krūtinėlę.. tokia porcija tiks dviem su puse labai alkaniem arba keturiem vidutinio apetito žmonėm. labai skanus, labai jaukus ir naminis patiekalas..
Vištienos pyragas
Reikės:
Gaminimas
Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt – penkiolika minučių.
ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais. pasidaro tokia tiršta košė – vadinamasis roux.
Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų – sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.
Tešlą iškočiojam, jei reikia, aš perku paprastai jau iškočiotą.
Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas.