Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją su grikiais, agurkais, pomidorais ir žalumynais. Greita, skanu ir lengva pagaminti, ir tikrai nesijausite apsunkę, taigi galėsite sau smagiai ir daržus palaistyti, ir ežere išsimaudyti. Man labai patinka, kad yra tikrai gerų prieskonių mišinių, kaip antai „Santa Marijos“ „Tandoori“, kuriuos tereikia sumaišyti su trupučiu kefyro ir druskos – taip greičiausiai pamarinuosite bet kokią mėsą. Vasara – daržovių karaliavimo metas!
Vištienos tandoori vėrinukai su daržovėmis ir grikių tabbouleh
Reikės:
Padažui:
Grikių tabbouleh:
Gaminimas
Vištieną supjaustome stambesniais kubeliais, sutriname česnakus, supilame tandoori prieskonius, beriame druskos, pipirų, mėtų. Užpilame kefyru, pamaišome. Mėsą reikėtų pamarinuoti bent valandą, per naktį laikyti tikrai nebūtina.
Cukiniją supjaustome gabaliukais, svogūną – ketvirčiais ir padaliname jį lapeliais, papriką supjaustome stambesniais gabaliukais. Veriame ant iešmų vištieną pramaišiui su daržovėmis.
Kepame ant grilio, kol mėsa švelniai apskrus ir iškeps arba 180 oC temperatūros orkaitėje 30 minučių.
Grikius išverdame pasūdytam vandenyje, tik nepervirdame. Paliekame atvėsti. Pomidorus perpjauname, išimame sėklas, supjaustome smulkiais gabaliukais, agurkus supjaustome smulkiai, labai smulkiai sukapojame mėtas, krapus, petražoles ir laiškinius svogūnus.
Atvėsintus grikius sumaišome su daržovėmis, pašlakstome citrinų sultimis ir aliejumi. Druskos beriame prieš patiekdami, nes per anksti pasūdžius patiekalas pavandenys.
Jogurtą sumaišome su citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir druska. Padažu pašlakstome salotas ir iškeptą mėsą, pabaigai pabarstome kepintais sezamais.
Įdomus įrašas. Pabandysiu savaitgalį – tikiu, kad bus tikras skanumėlis.