Vienas populiariausių indų kilmės patiekalų Anglijoje yra vištienos tikka masala. Kvapnus, prieskoningas, šildantis vištienos troškinys raudonai oranžiniame padaže. Jame pilna prieskonių, ir visai nebūtinai jis turi būti aštrus.
Vištienos troškinys „Tikka masala“
Reikės:
Beatos garam masalos prieskonių mišinys:
Gaminimas
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir pagardiname dosniu žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų, pora šaukštų garam masalos prieksonių. Sudedame jogurtą, įspaudžiame pusės citrinos sulčių ir įtarkuojame vieną česnako skiltelę, išmaišome.
Keptuvėje įkaitiame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname vištienos gabalėlius. Apkepusią mėsą išimame iš keptuvės ir trumpam atidedame į šalį.
Į tą pačią keptuvę pilame dar šlakelį aliejaus ir jame apkepame smulkiai supjaustytą svogūną. Suberiame kuminus, kalendras, dar truputį garam masalos prieskonių bei aitriųjų paprikų miltelių. Viską išmaišome ir leidžiame pasišildyti. Į keptuvę sudedame pomidorų pastą ir trumpai pamaišome, pakepame. Supilame konservuotus pomidorus, sudedame smulkiai tarkuotas česnako skilteles. Galiausiai suberiame maltas ciberžoles ir įpylę dar šlakelį vandens leidžiame pavirti apie 5 minutes.
Į keptuvę supilame grietinėlę, smulkia tarka įtarkuojame šviežaus imbiero ir įspaudžiame šlakelį citrinos sulčių. Pačioje pabaigoje į padažą sudedame vištieną ir smulkintus anakardžius. Viską išmaišome, užverdame ir paverdame dar 5-10 minuičų.
Tikka masalos pašonėje dažniausiai įsitaiso virtai basmati ryžiai, bet aš siūlau išbandyti ypatingus apkeptus ryžius su brokoliais bei anakardžiais.
Ačiū, Beata, už tokį paprastą, bet labai turtingą skoniu receptą. Mėgstu tikka masala, visada užsisakau indiškų patiekalų restorane, bet iki jūsų recepto nedrįsau net bandyti pasigaminti namie. Dabar jau gaminu.