Spausdinti

Pažadu – apsilaižysite pirštus, šis patiekalas sulaukė daugybės liaupsių. Lengvai ir greitai paruošiama vakarienė, kvepianti rudeniu.

Keptos vynuogės – pagrindinis šio patiekalo akcentas. O moliūgai ir salierai nukels į jaukiausią rudenį. Dar ir obuoliai į šią kompaniją tinka.

Vištų blauzdelės su vynuogėmis ir moliūgais

1
komentarai
9
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukšto malto kumino
1 šaukšto malto raudonėlio
1 šaukšto druskos
1 šaukšto šviežiai maltų pipirų
1/4 šaukšto aitriųjų paprikų skiedrelių
1 sviestinio moliūgo
1 saliero gumbo
100 g rudųjų pievagrybių
kelių kekių besėklių raudonųjų vynuogių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų balzaminio acto
6–8 vištų blauzdelių
saujelės petražolių, bazilikų ar mėtų pagardinti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Dubenėlyje sumaišome cukrų, druską ir visus prieskonius

2

Moliūgą ir saliero gumbą nulupame. Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis, o saliero gumbą – kubeliais. Pievagrybius pasmulkiname, jei dideli. Jei mažiukai, paliekame nepjaustytus. Daržoves ir vynuoges dubenyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, actu ir pabarstome puse kiekio prieskonių. Gerai sumaišome, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Sudedame daržoves į didelį kepimo indą.

3

Vištų blauzdeles įtriname likusiais prieskoniais ir sudedame į skardą prie daržovių. Dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 minučių. Jei vištiena arba daržovės pradėjo labai skrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti. Patiekiame pabarstę žolelėmis.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki. Turiu porą klausimų 🙂 kiek yra tas saliero gumbas ir kiek gramų reikia moliūgo? Nes 1 moliūgas tai gal truputi perdaug apstrakčiai 😀 moliūgas moliūgui nelygus 🙂 ačiū

  2. Dieviškai skanu!!!!! Jau seniai taip skaniai nevalgiau!!! TOBULA! Ačiū Beatą už nuostabų receptą!

  3. Pasakiško skonio patiekalas! Ypatingai maloniai nustebino vynuogės – kai jos iškepa, nutinka stebuklai! Tiesa, receptą šiek tiek koregavau pagal savo skonį – atsisakiau saliero ir pievagrybių ir vietoj jų pridėjau saldžiųjų ir paprastųjų bulvių 🙂

Rašyti komentarą