Pažadu – apsilaižysite pirštus, šis patiekalas sulaukė daugybės liaupsių. Lengvai ir greitai paruošiama vakarienė, kvepianti rudeniu.
Keptos vynuogės – pagrindinis šio patiekalo akcentas. O moliūgai ir salierai nukels į jaukiausią rudenį. Dar ir obuoliai į šią kompaniją tinka.
Vištų blauzdelės su vynuogėmis ir moliūgais
Reikės:
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Dubenėlyje sumaišome cukrų, druską ir visus prieskonius
Moliūgą ir saliero gumbą nulupame. Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis, o saliero gumbą – kubeliais. Pievagrybius pasmulkiname, jei dideli. Jei mažiukai, paliekame nepjaustytus. Daržoves ir vynuoges dubenyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, actu ir pabarstome puse kiekio prieskonių. Gerai sumaišome, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Sudedame daržoves į didelį kepimo indą.
Vištų blauzdeles įtriname likusiais prieskoniais ir sudedame į skardą prie daržovių. Dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 minučių. Jei vištiena arba daržovės pradėjo labai skrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti. Patiekiame pabarstę žolelėmis.
Sveiki. Turiu porą klausimų 🙂 kiek yra tas saliero gumbas ir kiek gramų reikia moliūgo? Nes 1 moliūgas tai gal truputi perdaug apstrakčiai 😀 moliūgas moliūgui nelygus 🙂 ačiū
Dieviškai skanu!!!!! Jau seniai taip skaniai nevalgiau!!! TOBULA! Ačiū Beatą už nuostabų receptą!
Aš iškepiau vakar ir buvo labai skanu. Ačiu
Be galo skanus patiekalas
Labai aciu uz recepta! Gavosi ziauriai skaniai 🙂
Pasakiško skonio patiekalas! Ypatingai maloniai nustebino vynuogės – kai jos iškepa, nutinka stebuklai! Tiesa, receptą šiek tiek koregavau pagal savo skonį – atsisakiau saliero ir pievagrybių ir vietoj jų pridėjau saldžiųjų ir paprastųjų bulvių 🙂
Beata,
O kepiate orkaitėje su vėjeliu ar be?
Patiekale jaučiau tik kumino skonį