Kepenėlės yra mano meilė, galėčiau jas valgyti kiekvieną dieną. Beje, su šiuo receptu taip ir buvo – kai pagaminau jį pirmą kartą, man taaaaip patiko, kad sau gaminausi ir antrą, ir trečia dieną tą patį… Kario prieskoniai čia tiesiog stebuklingai tinka, suteikia netikėtai gero aromato ir skonio. Būtinai išbandykite!
Vištų kepenėlės su slyvomis
Reikės:
Gaminimas
Smulkiais kubeliais supjaustome svogūną ir apkepame su trupučiu aliejaus, kol suminkštės ir švelniai paskrus. Skustuku plonais kaspinais supjaustome morką ir dedame į keptuvę šalia svogūnų apkepti.
Paruošiame kepenėles. Jas nuplauname, nupjaustome jungiamąjį audinį, gysleles. Apkepusias daržoves pastumiame į vieną keptuvės šoną. Į kitą šoną siunčiame kepenėles. Jų per daug nejudiname, kad paskrustų ir pasikaramelizuotų. Pernelyg ilgai kepti jų nereikėtų, svarbu, kad viduryje liktų bent truputį rožinės.
Kol kepenėlės kepa, smulkia tarka sutarkuojame imbierą ir česnako skilteles. Supjaustome 4-5 slyvas. Viską sudedame į keptuvę ir dar apkepame. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais, kario prieskoniais. Pamaišome ir dar trumpai pakepame, kad skoniai susijungtų.
Cukiniją suskutame skustuku į plonus kaspinus ir sudedame į keptuvę. Ten pat supilame grietinėlę. Tik užverdame ir nuimame nuo kaitros. Pagardiname čiobreliais ir karamelizuotomis, keptuvėje apkeptomis slyvomis.
Laba diena.Ar cia viskas kepasi vienoje keptuveje?Rasote ,kad kepeneles ir slyvos karamelizuotos -tai cia su cukrum?pakepti atskirai?
Žiauriai skanu!!! Ir pasigamina labai greitai. Suvalgiau visą kalną. Tik įtariu,kad ir likusias pasičepsėdama valgysiu pati, nes mano šeimos vyrai nėra kepenėlių fanai… Gal čia koks moteriškas gens, ta meilė kepenėlėms 🙂
Labai suviliojo receptas, idomus skoniu kontrastas, bet labai neaiskus. Beata ,ar viskas kepasi atskirose keptuvese ir paskui susijungia , ar palaipsniui dedasi i viena keptuve?
Nerealus receptas.
Jis tapo mano virtuvės favoritu.
Dabar jį gamindama imprprovizuoju, įdedama avinžirnių, kalafiorų ar brokolių.