Spausdinti

Žinoma, Portugalija pirmiausia stebina pasakiška jūrų gėrybių gausa, bet dar portugalai yra dideli bulvių mėgėjai ir tikri vištienos kepimo meistrai. Būtent Portugalijos turguose valgiau skaniausios keptos vištienos, štai iš ten ir atkeliavo įkvėpimas šiam receptui. Sultingiausia bus marinuota šlaunelių mėsa, galite rinktis ir kalakutieną. „Santa Maria“ prieskonių mišinys „Beer can chicken“ – tai švelnaus skonio česnakų, citrinų žievelių, pankolių ir rozmarinų, raudonėlių ir kalendrų mišinys, puikiai tinkantis tiek ant grilio, tiek orkaitėje kepamiems vištienos ar daržovių patiekalams.

 

 

Vištų šlaunelių kepsniai

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

800 g viščiukų šlaunelių (be odos ir kaulų)
1 pakelio prieskonių mišinio „Santa Maria“ „RUB Beer Can Chicken“
1 šaukšto aliejaus

Patiekimui:

cukinijų
alyvuogių aliejaus
rozmarino šakelės
citrinų sulčių ar acto
aitriųjų paprikų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Vištieną sumaišome su „Santa Maria“ prieskonių mišiniu, įpilame šaukštą aliejaus ir gerai įtriname prieskonius į mėsą. Paliekame pasimarinuoti bent kelias valandas, dedame ant užsegamų grotelių ir kepame ant grilio 20–25 minutes vis pavartydami, kol iškeps.

2

Cukiniją supjaustome juostelėmis, dedame į dubenį, užpilame šlakeliu citrinų sulčių ar acto bei aliejaus, pagardiname druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis ir rozmarino lapeliais, išmaišome. Paliekame pasimarinuoti 20–30 minučių. Kepame ant grotelių, grilyje, kol šiek tiek apskrunda, suminkštėja.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą