Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėt, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinio anyžio beveik nesijaučia, jis lyg pradingsta paryškindamas vyšnios ir vyšnios kauliuko skonį. Verta pamėginti.
Vyšnių ir uogų uogienė
Reikės:
Gaminimas
Nuplaukite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas vyšnias/uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Supilkite į puodą uogas ir kaitinkite, kol pradės garuoti.
Suberkite likusius ingredientus ir virkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Žvaigždinio anyžiaus tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius.
Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.
Tokia uogienė turėtų susidraugauti su kalėdiniais kepiniais 🙂