Spausdinti

Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska ir pipirais – taip gardžiai ir paprastai vištą kepa Tomo mama. Man visada patinka klasikinė lietuviška – su kmynais ir česnakais. Bet kartais česnako nusilupti nėra galimybės, tada darau dar paprasčiau: nusiperku vištą, dedu ją į dubenį, užberiu daugiau persilado ir kupiną šaukštelį kario. Druskos jau nereikia. Taip pamarinuotą vištą vėliau perkeliu ant skardos ir kepu, o kol kepa, pasiruošiu daug įvairių daržovių: moliūgų, cukinijų, briuselinių kopūstų, brokolių. Jiems pakanka tik pipirų ir druskos, galima ir niekuo neskaninti. Suberiu į tą pačią skardą. Skanaujame greitai, svarbu neperkepti.

Žalia višta ir daržovės

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.
1 vištos
1 šaukšto persilado su druska
1 šaukštelio kario
1 brokolio
1 cukinijos
riekės moliūgo
1 stiklinės šaldytų žirnelių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
trupučio druskos ir pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Vištą ištriname prieskoniais ir leidžiame pasimarinuoti, geriausiai per naktį.

2

Dedame vištą į skardą ir kepame apie valandą ar valandą ir 10–15 minučių.

3

Daržoves supjaustome, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Prie vištos į skardą suberiame daržoves ir kepame dar 20–30 minučių.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą