Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska ir pipirais – taip gardžiai ir paprastai vištą kepa Tomo mama. Man visada patinka klasikinė lietuviška – su kmynais ir česnakais. Bet kartais česnako nusilupti nėra galimybės, tada darau dar paprasčiau: nusiperku vištą, dedu ją į dubenį, užberiu daugiau persilado ir kupiną šaukštelį kario. Druskos jau nereikia. Taip pamarinuotą vištą vėliau perkeliu ant skardos ir kepu, o kol kepa, pasiruošiu daug įvairių daržovių: moliūgų, cukinijų, briuselinių kopūstų, brokolių. Jiems pakanka tik pipirų ir druskos, galima ir niekuo neskaninti. Suberiu į tą pačią skardą. Skanaujame greitai, svarbu neperkepti.
Žalia višta ir daržovės
Gaminimas
Vištą ištriname prieskoniais ir leidžiame pasimarinuoti, geriausiai per naktį.
Dedame vištą į skardą ir kepame apie valandą ar valandą ir 10–15 minučių.
Daržoves supjaustome, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais. Prie vištos į skardą suberiame daržoves ir kepame dar 20–30 minučių.