Šviežių žirnelių sezonas gana trumpas, tad kai jis pasibaigia visada galite pakeisti juos apvirtais šaldytais žaliais žirneliais. Greitai marinuotos cukinijos tikrai taps dažnu jūsų salotų svečiu. Pamėginkite šį derinį ant skrebučio. Žirnelių ir cukinijos gaivumas su mėta puikia tinka prie minkštai švelnios mocarelos. Mėtos visada kvepia vasara. O mocarela nebūtinai turi būti su pomidorais.
Žalios mocarelos salotos su mėta ir šviežiais žirneliais
Salotoms su mocarela:
Gaminimas
Nulupkite ir siaurais griežinėliais supjaustykite cukiniją, pašlakstykite griežinėlius citrinos sultimis, pabarstykite druska ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių.
Nupilkite mocarelos skystį ir padėkite sūrio kamuoliukus dar nuvarvėti. Palikite juos kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir atsiskleistų tikrasis skonis.
Į verdantį vandenį vos vienai minutei pamerkite nuplautas žirnelių ankštis ar gliaudytus žirnelius, tada nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu. Jei naudosite šaldytus žirnelius, pavirkite juos šiek tiek ilgiau – apie 2 min. Apvirtas žirnelių ankštis ar žirnelius išmaišykite su marinuotais cukinijos gabaliukais bei smulkiai supjaustytais mėtų lapeliais. Viską užpilkite vienos citrinos sultimis, keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Lengvai pamaišykite.
Duoną suraikykite ir paskrudinkite orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Mocarelą supjaustykite griežinėliais arba suplėšykite gabaliukais.
Ant duonos skrebučių dėkite daržoves, sūrio gabalėlį ir dar pašlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska bei pipirais. Patiekite lėkštėje su citrinos griežinėliu.
kiek mozarellos gramais reikia? Ačiū.