Spausdinti

Salotos paprastai ir būna žalios šiaip, bet šitos pasitaikė žalesnės už kitas…. hmm, pabaigoje kiaušiniai ir tunas tą žalumą praskiedžia… jei įmanoma taip išsireikšti. Pastebėjau, kad rašau tik apie saldumynus ir bulves, ir mėsą, tai šį kartą ne apie tai…

Avokadas pastaruoju metu – vienas mėgstamiausių vaisių/daržovių. Jį dar kartais vadina super maistu ir ne dėl to, kad ten daug kalorijų, o dėl visų tų ypatingų medžiagų, kurių jame pilna… Vienintelė bėda yra tai, kad paprastai juos reikia namie nokinti, nes tiesiai iš parduotuvės imti arba per kieti, per žali, arba jau nusibaigę, pajuodę…. Na, bet įmanoma rasti ir tinkamų, aišku, bet aš tai susinervinu, jei labai noriu avokadų, nueinu, nuperku ir turiu laukti dvi dienas, kol jie taps skanūs….. Pabandyk tiek išlaukti, kai nori dabar… Pamatysi, kaip nesusinervinsi…

Šiaip tikrai labai skanu, puikiai tinka savaitgalio pietums…
Daugiau neturiu nei ką pridurt.

Žalios salotos su avokadais ir tunu

2
komentarai
4
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

salotų lapų (aš ėmiau iceberg ir rocket)
avokado/-ų
agurko
žaliųjų alyvuogių (jei patinka)
virto kiaušinio (-ių)
konservuoto tuno
ančiuvių (labai skanu, bet vėlgi – ne visiesm, jei neskanu jums, tai nedėkit)

Padažui:

6 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balto vyno acto (arba citrinų sulčių, arba pusę to, pusę to)
0,5 šaukštelio garstyčių (dijono)
0,5 šaukštelio grūdėtų garstyčių
druskos, pipirų
Medaus pagal skonį
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Viską sudedam, ką reikia, supjaustom, kiaušinius išverdam, savaime suprantama, dabar pasiruošiam salotų padažą

2

Sumaišome visus padažo ingredientus. Tikiuosi, kad teisingai nurodžiau proporcijas užpilui šitam, nes aš tai maždaug iš akies darau… Aliejaus daugiausiai, o actas priklauso nuo skonio – ar rūgščiau, ar švelniau pageidaujat, ir su garstyčiom galima pasielgti įvairiai – jei nėra, tai ir nereikia 🙂

Ingredientai
Patarimas

Mano giliu įsitikinimu, padažas yra pusė (jei ne visos) salotų sėkmės. Aš visada pasidarau savo, nes labai lengva. Parduotuvinių yra labai skanių (bet kam pirkt, jei gali savo pasidaryt ir žinai, ką ten dedi), bet yra parduotuvinių padažų labai labai blogų… Taigi, geriau pasidaryt pačiam….

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Aš dėjau romėniškas salotas, visa kita, kaip Beata liepė:) manau, kad ančiuviai ir garstyčios yra „a must” sioms salotoms, bet, žinoma, skonio reikalas 🙂

  2. Marinatas, tai nepakartojamo skonio, bet kas keisčiausia, kad marinatas skanesnis gavosi tada, kai viską dėjau iš akies, kaip ir Beata 🙂 Manau šis marinatas tinka prie bet kokių salotų, aš pavyzdžiui pyliau ant vištienos salotų, skanu ir sveika.

Rašyti komentarą