Spausdinti

Algis ir Vitalija iš Zervynų kugelį kepa krosnyje, bet pavyks ir orkaitėje, tik reikės didelio puodo ar kitokio kepimo indo storomis sienomis. Ypatingai tinka senoviniai ketiniai kepimo indai. 

Patiekite su grietine arba su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu.

Zervynų kugelis

0
komentarai
3
Reklama
41010
Porcijos
16 asm.

Reikės:

1 kibiro (8–10 kg) bulvių
1 svogūno
1 l pieno
250 g sūdytų lašinių (tiks ir šoninė)
1 šaukšto druskos (gali prireikti daugiau)
žiupsnio pipirų
150 g manų kruopų
taukų ar sviesto ir šaukšto miltų kepimo indui patepti
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Kepam kugelį:

1

Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuojame. Jei jos labai vandeningos, švelniai nusunkiame per marlę, bet per daug nenusausiname. Svarbu, kad netelkšotų „balos“, bet bulvių tarkiai turi būti skystesnės košės konsistencijos, o ne kaip minkoma tešla.

2

Į tarkius sudedame manų kruopas.

3

Pieną užviriname ir juo iškart užplikome bulvių tarkius, išmaišome. Pasūdome, pagardiname pipirais ir dar kartą išmaišome.

Reklama
41011
4

Lašinius ar šoninę supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje, suverčiame visą jos turinį į bulvių tarkių masę, išmaišome.

5

Visą kepimo indo dugną ištepame taukais. Jei jų nėra, gausiai ištepame sviestu ir ant jo dar pabarstome miltų – kugelis pasidengs traškia pluta, ji neprikibs prie sienų.

6

Sukrečiame kugelio masę į kepimo indą ir šauname į karštą 220 °C temperatūros orkaitę kepti 2–3 valandas. Algis ir Vitalija kugelio iškepimo laipsnį nustato pagal kvapą, o jūs galite patikrinti taip: iš indo vidaus iškabinkite kąsnelį kugelio – jei juntamas žalių tarkių skonis, reikia dar kepti.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. 2018 metais rugpjūčio mėnesį teko švęsti savo Jubiliejų. Buvo šventiniai pietūs sodyboje pas Vitaliją ir Algį, todėl, kad ir Jubiliejaus formatas buvo nei įprastai kitoks. Visi svečiai buvo sužavėti kugeliu, o dar ir padažas iš voveraičių buvo patiekiamas kartu.
    Klausėm Algio atsiliepimo apie Jus Beata, kaip kepėte kartu kugeli sodyboje

Rašyti komentarą