Spausdinti

Kaip atskirti gerą patiekalą nuo fantastiško? Pastarajame darniai groja kelios skirtingos tekstūros, jis yra gilaus, turtingo skonio ir lėkštėje niekas nedainuoja ne į toną. Galima drąsiai pasakyti, kad ši apkepėlė papuola į tų fantastiškųjų gretas! Dviejų sūrių padažas (griujero sūrį galite keisti švelniu čederiu) paskanintas „Maggi“ naujiena – skystu daržovių sultiniu. Šis skysto medaus konsistencijos sultinio koncentratas pagamintas iš lėtai virtų daržovių sultinio ir yra subalansuoto skonio. Puikus patiekalas, kai nebesinori mėsos arba norisi kokio nors ypatingo šventinio garnyro.

Žiedinių kopūstų apkepėlė su sūriais

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1,5 kg žiedinių kopūstų
40 g sviesto
3 šaukštų miltų
400 ml pieno
2 šaukštelių skysto „Maggi“ daržovių sultinio
100 ml grietinėlės
1 šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
pusės šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
70 g tarkuoto griujero
70 g tarkuoto parmezano

Trupiniams:

100 g panko arba paprastų džiūvėsėlių
šalavijų lapelių
30 g tarkuoto griujero sūrio
30 g tarkuoto parmezano
druskos ir pipirų
alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia gaminame Bešamelio padažą. Į erdvų puodą dedame gabalėlį sviesto. Šiam ištirpus, beriame miltus ir juos gerai išmaišome, leidžiame trumpai pakepti. Vis maišydami šluotele, į puodą palengva supilame visą pieną, grietinėlę ir du šaukštelius „Maggi“ skysto daržovių sultinio. Užviręs padažas ims tirštėti, todėl nesustojame jo maišyti ir leidžiame pavirti apie 2–3 minutes. Tada į padažą suberiame abiejų rūšių tarkuotus sūrius, įtarkuojame muskato riešuto, beriame juodųjų pipirų ir druskos.

2

Smulkintą žiedinį kopūstą sumaišome su padažu. Kepimo indą patepame aliejumi ir į jį sukrečiame visą puodo turinį, paviršių šiek tiek palyginame.

3

Sumaišome džiūvėsėlius, abiejų rūšių tarkuotus sūrius, pipirus ir žiupsnelį druskos. Šiuo mišiniu dosniai pabarstome kepinio paviršių. Šalavijų lapelius suvilgome aliejumi ir dėliojame ant džiūvėsėlių.

Reklama
41011
4

Kepame iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol padažas ims burbuliuoti, o paviršius gražiai apskrus. Peiliu galima patikrinti, ar žiedinis kopūstas suminkštėjęs.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą