Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo anytos, dar švelniai vadinamos baba Zita.
Receptas iš „Mamų knyga”.
Žuvies kotletukai su moliūgais
Reikės:
Gaminimas
Svogūną arba porą smulkiai supjaustome. Moliūgą ir morką stambiai sutarkuojame.
Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, švelniai pakepiname apie 10 minučių.
Sudedame tarkuotą moliūgą ir morkas, keptuvę uždengiame ir dar patroškiname 5–10 minučių arba kol daržovės suminkštės.
Jei lydekų filė yra kaulų, juos kruopščiai išrenkame ir žuvį sudedame į maisto smulkintuvą arba sumalame mėsmale.
Maltą žuvį sukrečiame į dubenį, ten pat suberiame moliūgus, morkas ir svogūnus, supilame grietinėlę, labai gerai išmaišome. Jei masė skysta – įberiame manų ar džiūvėsėlių. Į gautą masę įmušame kiaušinius, pagardiname druska ir dar kartą gerai pasidarbuojame šaukštu ar šakute.
Rankomis ar šaukštu formuojame kukuliukus ir kepame aliejuje. Po 4 minutes kiekvienai kotletuko pusei užteks iškepti.
Idėjos: Valgykite su žalia, špinatais ar brokoliais pagardinta bulvių koše. Lydeką galite keisti menke ar jūrine lydeka.
Labai labai skanu! Svelnus skonis, tiesiog pasaka bet nesuprantu, kodel keptuveje gavosi lepsiai ir lipo prie dugno… Ir dziuveseliu dejau, kad formuotusi.. Hmmm