Tradiciniai, nostalgiški balandėliai. Tik įdaras su malta kalakutiena ir daugiau daržovių, žalumos ir avižų kruopomis. O mano padažas gaminimui „Daržo choras” čia yra tikras pagalbininkas, kad būtų greičiau ir dar skaniau.
Balandėliai su kalakutiena ir avižų kruopomis
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia kopūstui iš visų pusių įpjauname giliai kotą, dedame „galvą” į didelį puodą su jau verdančiu vandeniu, lėtai verdame kelias minutes ir vis po lapą nuimame į lėkštę. Taip nuimame beveik visus lapus, kol lieka prie koto maži lapai. Kai lapai pravėsta šiek tiek, nupjaustome kietąją centrinę lapo dalį peiliuku, kad būtų lengviau vynioti balandėlius.
Pasiruošiame įdarą. Avižų kruopas užpilame karštu vandeniu ir atidedame, kad pabrinktų. Morką ir cukiniją sutarkuojame smulkia tarka, petražoles ir špinatus susmulkiname. Suberiame daržoves ir žalumynus prie maltos kalakutienos, įberiame druskos bei pipirų, ir gerai išmaišome. Nusunkiame vandenį nuo kruopų ir įmaišome kalakutieną.
Dedame įdarą į lapo pradžią ir vyniojame kaip voką. Mėsos nepadauginame, kad lapas viską gražiai apglėbtų, kad balandėlis neiširtų. Galime dabar trumpam apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus arba ne. Jūsų pasirinkimas. Bet šituos aš trumpai apkepiau iš abiejų pusių.
Puodo dugnan jaukiai, vieną šalią kito guldome balandėlius. Ten pat pripjaustome morkų stambesniais griežinėliais. Užpilame „Daržo choru”, dar įmetame kelias krapų šakeles (likusius supjaustome ir paliekame finalui), įpilame stiklinę vandens, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis ant mažos ugnelės apie valandą. Visos sunkos neturi būti daugiau, nei per pirštą virš balandėlių.
Po valandos įdedame grietinės į puodą ir dar smulkintų krapų. Išsiverdame šviežių bulvių. Ir voila!
Jau kaip skaniai atrodo, mmm… Savaitgalio pietūs jau aiškūs 🙂
O jai vietoj kalakutienos dėčiau vištieną, nesugadintų skonio?
Ach, kaip pasiilgau balandėlių… o ypač tokių, tikrai gardžių, labai mėgstu daug daržovių ir kalakutiną…
Atrodo labai skaniai!
[…] Balandėliai su kalakutiena […]