Laikraščiai rašo, kad gerbiamas Jamie (Oliver) imsis gelbėti Europos kiaules, praėjusiais metais gelbėjo vištas…. Tikrai kilnus darbas, aš čia be ironijos sakau. Nežinau kaip kiti, bet aš tai žinau, kaip tinkamai užauginti kiaulę, mačiau, kai maža dar buvau, nes bobutė augino. Ir kaip valgyti joms duodavo, ir kaip jos bulves mėgsta, ir žinau, kaip kiaulė skerdžiama, ir mačiau, kaip darinėjama. Ir iš viso, tikrai apie kiaules žinau dalyką vieną kitą. Nesakau, kad dabar imsiu ir auginsiu, bet… Ir, aišku, nepradėsiu čia dabar mini paskaitėlės apie kiaulių gerbūvį… Geriau pristatau kiaulienos pjausnius su obuoliais ir salierais bei geru šaukštu garstyčių, ištroškintus baltam vyne… Man kažkaip pastaruoju metu labai skanu savojos kopūstas virtas garuose, su trupučiu sviesto ir druskos, ir pipirų (geriausias savojos kopūsto paruošimas, mano nuomone, yra su šonine ir salieru bei grietinėle, bet su šita kiauliena, tai tikrai jau too much būtų).
Šitam dalykui labai puikiai tinka storesni – poros cm – kiaulienos pjausniai. Gali būti ir riebaliuko truputėlį, bet tik labai nedaug. Aš ruošiau tokius su kaulu – vyriškus… Salieras ir obuolys puikiai vaidina garnyro vaidmenį, dar, aišku, jei kopūsto to garuose virto – ir puikumėlis (žinoma, bulvių košė puikiai čia įsikomponuoja, bet nebūtina visai).
…Šiaip, jei atvirai, tai puikiausiai būtų tikę viskam užbaigti ir grietinėlės šlakelis, bet susilaikiau…. Šiaip ganėtinai rūgštokai saldus patiekalas, padažo iš vyno – užtektinai, o nuo tų miltų, kuriuose mėsa buvo apvoliota, ir nuo garstyčių jis sutirštėja… Ir šiaip, kiaulienai obuoliai labai tinka prie veido…… Taigi užteks postringaut..