Kiaulienos vyniotinis su obuolių sūriu ir karamelizuotais svogūnais
Reikės:
Gaminimas
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname ant keptuvės apie 20 minučių kol suminkštės, truputį paruduos ir iškeps.
Kiaulienos išpjovas pabarstome druska ir pipirais.
Kumpį ištiesiam ant pjaustymo lentelės, kad lapeliai būtų vienas šalia kito ir būtų toks kaip stačiakampis. Ant jo prie krašto dedame išpjovą, ant jos dedame svogūnų sluoksnį ir išdėliojame obuolių sūrio riekeles.
Ant viršaus dedam dar vieną išpjovą, tada išpjovas suvyniojam į kumpį, kad šis būtų visas apglėbtas. Du kartus neapsuksite, tai tiesiog žiūrėkite, kad sujungimo juosta būtų po vyniotiniu.
Kepimo maištą perpjaukite per kraštą ir tada į jį tampriai suvyniokite visą vyniotinį. Užriškite galiukus (kaip saldainį) ir maždaug kas 5–6 cm suriškite virvele (naudokite storą medvilninį siūlą).
Dėkite vyniotinį į kepimo indą, įpilkite stiklinę sauso baltojo vyno arba nesūraus sultinio, arba tiesiog vandens, ir pašaukite į 180 °C orkaitę, kepkite apie valandą.
Padažas:
Kai iškeps, bus gana nemažai sulčių, tai jas nupilkite ir dar galite šiek tiek praskiesti vandeniu. Pavirkite nedideliame puodelyje ir sutirštinkite: a) su grietinėle, jei norite švelnaus padažo; b) sumaišykite šaukštelį krakmolo su šaukštu šalto vandens ir tyrelę supilkite į karštą sultinį, maišykite kol sutirštės.
Patiekiame su bulvių ir salierų koše. Bulvių šiek tiek daugiau, bet salierų taip pat nemažai yra. Brokoliai visada tinka, tik svarbu nepervirti, 4 minutės maximum.
labai skaniai atrodo butinai reiks išbandyti
Oi, nujauciu, kad gerulis. Beta, Tavo fantazija – stulbinanti 😉
Beata, sis receptas nuostabus! tiek as, tiek mano vyras, abu likom suzaveti! aciu labai!:)
Labai skanus ir paprastas receptas 🙂
Laba diena,
Pamiršau kumpio rūkyto , jau įvyniojau… ką daryti..???
Beata, nuostabiai! vakariene buvo kaip auksto lygio restorane:-)… tik patiekiau su brokoliu kose ir cukiniju pagardu (pakepinau namines cukinijas ir tokias traskias patiekiau su grietines ir sviesto padazu!)