Šalia patiekiame lazdelėmis papjaustytų agurkų, skanu ir su apskrudusiom bulvytėm ar bulviniais blynais…
Ridikėlių tzatziki su agurkais
Reikės:
Gaminimas
Smulkiai, labai smulkiai supjaustome ridikėlius, krapus ir mėtas. Jei bijot nusipjauti pirštą, viską sutarkuokite burokine tarka.
Viską sumaišome, gaunasi dosnios, tirštos ridikėlių salotos, į kurias įdedame tris kartus daugiau grietinės nei įprastai,
Česnako, jei nemėgstate, galite ir nedėti.
Aciu labai uz ideja, nes kaip tik pries valandele apziurejau kad galesiu kelis pirmuosius ridikelius is savo lysves rauti. O kai is visu namiskiu tik as juos megstu tai gal siuo receptu ir jiems itiksiu.
Vakar kaip tik kepiau karbonadus ir sumaisiau labai panasiai – tik daugumoj juodo tarkuoto ridiko o raudonu maziau, ir dejau kapotu zaliu svogunu vietoj cesnako. Mano skrandis periodiskai pasiilgsta situ salotu – ir kaip sveika!
Labai šaunus receptukas! Kaip taip dabar karšta, labai šaunu svečius tokia gaivuma pavaišinti. 🙂
Man irgi labai patinka tas ridikėlių „charakteris” ir džiaugiuosi, kad ir vaikai visai valgo tuos mažuosius rausvuoliukus :)))
Ačiū, Beata!
Uoj kaip skanuuu! Jau laukiu nesulaukiu, kai grįšim į Lietuvą už mėnėsio, mamos šiltnamį galėsiu okupuot! 🙂
o kaip manot, is daikono ridikeliu sknaiai gautus?
O kuom galima butu pakeisti cesnaka? Nelabai man jo virskina 🙁