Pilno grūdo ežiukai
Reikės:
Gaminimas
Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos bei cukraus ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius – „ežiukus”.
Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos. Ežiukai bus kietesni nei kvietiniai, nes gaminami iš pilno grūdo miltų.
Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite. Patiekite su sviesto ir grietinės ar sviesto, kepintų svogūnų ir grietinės padažais.
Kas tie pilno grudo miltai?
Pilno grūdo miltai ir yra pilno grūdo miltai 😀 Parduotuvėse būna parašyta viso grūdo piltai dažniausiai. Būna tiek kvietiniai, tiek ruginiai 🙂
https://www.google.lt/search?q=viso+grudo+miltai&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2TNSVLqeMIXlarSQgegC&ved=0CAgQ_AUoAQ
Aš irgi noriu pasiklausti, o kas tie pilno grūdo miltai ir kur Vilniuje jų galima įsigyti
maximoje tikrai yra, norfoje yra, daug kur parduotuvėse… užsiduokit google ir pamatysit bent kaip atrodo, kad žinotumėt, ko ieškot
Rimtai nezinot? Tai yra nevalytu grudu miltai, sumalti is viso grudo, sveikesni nei balti miltai, tai lygiai tas pats, tik balti miltai yra isvalyti is selenu ir pns, ju yra pirkti visose parduotuvese, maxima, iki ir t.t
ponios, jums Googlas užbanintas?
Rimi,Maxima,Iki prekybos centruose,visur yra kur miltu skyrius tai patys natūraliausi ir sveikiausi miltai nes neperdirbti-pilno grudo
Anoks čia stebūklas. Taip ir vadinasi. Pilno grūdo miltai. Kiekvienoj maximoj rasit.
Gaila maniškis negali pieno produktų valgyti. Būtinai padaryčiau. 🙂
Būna kvietiniai, ruginiai pilno grūdo.
a ka gi, kaip tik jais gardziuojuos. Gal tik veloka. Pradzioj lyg kiausiniu pasigedu. Tikrai nesideda jie? O finale labai skanus, man primena kazkiek netgi bulviu tarkiu virtu skoni 🙂
nezinau galima ar ne bet mes eziukus visad valgome su pesto 🙂 toks paprastas patiekalas truputuka prabangos igauna!
Labas, Beata,
man jau seniai iškilo klausimas ar galima naudoti rupius miltus visuose patiekaluose, vietoj baltų miltų? Juk jie kur kas sveikesni.
Ne pilno grūdo miltai, bet RUPŪS arba VISO grūdo miltai. Patarusios googlinti ieškant pilno grūdo miltų, klaidinate.
Išvirtus viso grūdo miltų ežiukus dar ir pakepinau, o paskui jau padažiuką (sviestas, grietinė, grietinėlė, krapai, džiugo sūris) pyliau 🙂