Šis pyragas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O jei jau norite tikrai amerikietiško deserto, išsiplakite grietinėlės ir šalia patiekite vanilinių ledų.
Amerikietiškas vyšnių pyragas

Tešlai:
Įdarui:
Patepti:
Gaminimas
Gaminame tešlą:
Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į miltus. Greitai triname pirštais, kad susidarytų sviesto ir miltų trupiniai, bet ilgai nežaidžiame, kad sviestas nesušiltų.
Maišydami šakute po truputį pilame vandenį. Nebepilame vandens, kai tešlos trupiniai pradeda kibti, tuomet darbuojamės rankomis. Kai tik tešla sulimpa į vieną kamuolį ir nebetrupa, ji paruošta – minkyti nereikia. Jei vis dar matome sausų trupinių, dar įpilame šaukštą vandens.Tešlos kamuolį padalijame į dvi dalis. Palaikome 30 min. šaldytuve.
Ruošiame vyšnių įdarą:
Pasiruošiame vyšnių įdarą: sumaišome vyšnias, cukrų, krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis bei cinamoną.
Formuojame ir kepame pyragą:
Orkaitę įkaitiname iki 200 ℃. Tešlai atvėsus, vieną tešlos dalį išimame, iškočiojame ir įklojame į skardą. Paruoštą įdarą dedame ant pyrago tešlos. (Inde likusio skysčio nesupilame.)
Likusią tešlą iškočiojame ir dengiame ant pyrago viršaus. Galime dėti visą lakštą ir išpjauti kelias skylutes, kad būtų vietos išeiti garams. Arba galime tešlą supjaustyt juostelėmis ir gražiai išdėlioti ant tešlos viršaus – pavyzdžiui, supinti tinklelį.
Kiaušinį lengvai paplakame su vandeniu, aptepame pyrago viršų. Galime pabarstyti keliais žiupsniais rudojo cukraus. Kepame orkaitėje apie valandą, kol tešla tampa auksinės spalvos, o įdaras ima kunkuliuoti.
Sveiki. Ar galima naudoti bemielę šaldytą tešlą?
Laba diena, Beata. Parduotuvėjė negavau kukurūzų krakmolo. Kuo galima jį pakeisti šiame kepinyje. Ačiū.
Kepiau tik su mėlynėmis, gavosi super! Neturėjau kukurūzų krakmolo,dėjau bulvių krakmolą, tiko! Ačiū už receptą❤
labai skanus piragas =] rytoj gaminsime dar .
Labai įdomu, ačiū už pasidalinimą!
Dėkoju už receptuką 🙂
Padarysiu sekmadienio staigmeną šeimynai ;]
Ar saldytos vysnios tiktu? Jas turbut reiketu gerai nusausint?
Pabandžiau, tiksliai pagal receptą, nevisai pavyko. Mano vyšnioms būtų reikėję daugiau cukraus ir krakmolo, arba stipriau nugręžti vyšnias, ir sunkiai kepė dugnas, bet pataisius įdaro konsistenciją gal ir dugnas pasitaisytų. Buvo įdomu, pirmąkart kažką panašaus gaminau, vyšnių ant medžio dar liko, bandysiu darkart su pataisymais:)
Ką tik iškepiau šiandien. Ragavom su vyru, nu skanus amerikietiskas skonis! Ačiū!!!
Gavosi labai rūgščios vyšnios, kitą kartą nedėčiau citrinos sulčių, vyšnios pačios pakankamai rugščios.