Amerikietiškas vyšnių pyragas
Komentarų: 13
Liepos 22. 2021
Recepto iliustracija

Šis pyragas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. O jei jau norite tikrai amerikietiško deserto, išsiplakite grietinėlės ir šalia patiekite vanilinių ledų.

Porcijos ikona
Porcijos
10 asm.
Ingredientai
Tešlai:
Įdarui:
Patepti:
Gaminimas
Gaminame tešlą:
  1. Miltus sumaišome su druska. Sviestą supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į miltus. Greitai triname pirštais, kad susidarytų sviesto ir miltų trupiniai, bet ilgai nežaidžiame, kad sviestas nesušiltų.

  2. Maišydami šakute po truputį pilame vandenį. Nebepilame vandens, kai tešlos trupiniai pradeda kibti, tuomet darbuojamės rankomis. Kai tik tešla sulimpa į vieną kamuolį ir nebetrupa, ji paruošta – minkyti nereikia. Jei vis dar matome sausų trupinių, dar įpilame šaukštą vandens.Tešlos kamuolį padalijame į dvi dalis. Palaikome 30 min. šaldytuve.

Ruošiame vyšnių įdarą:
  1. Pasiruošiame vyšnių įdarą: sumaišome vyšnias, cukrų, krakmolą, tarkuotą citrinos žievelę ir sultis bei cinamoną.

Formuojame ir kepame pyragą:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 ℃. Tešlai atvėsus, vieną tešlos dalį išimame, iškočiojame ir įklojame į skardą. Paruoštą įdarą dedame ant pyrago tešlos. (Inde likusio skysčio nesupilame.)

  2. Likusią tešlą iškočiojame ir dengiame ant pyrago viršaus. Galime dėti visą lakštą ir išpjauti kelias skylutes, kad būtų vietos išeiti garams. Arba galime tešlą supjaustyt juostelėmis ir gražiai išdėlioti ant tešlos viršaus – pavyzdžiui, supinti tinklelį.

  3. Kiaušinį lengvai paplakame su vandeniu, aptepame pyrago viršų. Galime pabarstyti keliais žiupsniais rudojo cukraus. Kepame orkaitėje apie valandą, kol tešla tampa auksinės spalvos, o įdaras ima kunkuliuoti.

Daugiau receptų su:
Sviestinė tešla Vyšnių pyragas
Komentarai
  • Ernesta

    Gavosi labai rūgščios vyšnios, kitą kartą nedėčiau citrinos sulčių, vyšnios pačios pakankamai rugščios.

  • Ieva

    Ką tik iškepiau šiandien. Ragavom su vyru, nu skanus amerikietiskas skonis! Ačiū!!!

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą