Kai popiečio kavos ar arbatos susėdate su draugėmis apkalbėti visų reikalų ar tiesiog norisi kažko nedaug, bet nubudinančio skonio prie kavos, išsikepkite sviestinių kavos sausainių. Jei norėsite vaišinti ir vaikus, bet nuogąstausite, kad jie per daug neišdykautų paragavę šių sausainių, tiesiog nedėkite kavos.
Minkštą sviestą išplakite elektriniu mikseriu su cukraus pudra iki purumo.
Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.
Į plakinį pilkite apelsino sultis ir, jei naudojate, apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
Persijokite miltus su kepimo milteliais ir galiausiai išmaišykite su šaukštu maltos kavos.
Dalimis berkite mišinį į sviesto masę ir gerai išmaišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis.
Leiskite masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės.
Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug iki 0.5 cm storio. Minklė bus labai minkšta, todėl svarbu gerai miltuoti paviršių ir nepersistengti su kočėlu. Visi vargai ir nepatogumai bus atpirkti sausainių trapumu. Iškočiotame lakšte pasinaudodami stikline, taure ar konditerine formele išspauskite norimos formos sausainius. Jų išeis tikrai dosniai.
Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinį lengvai išplakite, tik kad susimaišytų trynus su baltymu, o jei nuo ankstesnių kepinių turite atlikusį baltyumą – užteks ir jo. Plakiniu šveniai patepkite sausainių paviršiumi ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 6-10 minučių arba kol sausainių krašteliai lengvai paruduoja.
Gavosi trys blėtos. Įdėjome kakavos :) Mano močiutė nepraleido nė vienos jūsų gerbiamoji Beata laidos. Sausainiai patys puikiausi pasaulyje. Visi paklausykite: jai kepsite sausainius tai žiūrėkite į Beatos receptus.
Sveiki, norėčiau sužinoti, ar kepant šiuos sausainius galėčiau sviestą tiesiog išlydyti su cukrumi, ir atvėsinus sumaišyti su kitomis dalimis? ir apskritai ar pasikeičia skonis ir kokybė galutiniam rezultate? - jei sviesta šaltą tarkuotą sumaišyčiau su miltais ir tada supilčiau kiaušinio plakinį su cukrumi, arba jei iš pradžių kambario temperatūros išplakčiau su el mikseriu? Na ar turi didelę reikšmę kaip aš paruošiu sviesta (išplaksiu, išlydisiu ar šalta sutrinsiu su miltais)? Aš pradedančioji :)