Apelsinų actas, gardiems salotų užpilams gaminti
Reikės:
Gaminimas
Apelsinus nuplauname po karštu vandeniu, perpjauname pusiau, išspaudžiame sultis ir supilame jas į puodą. Įpjaustome ir šiek tiek žievelės.
Kuriame ugnį, į sultis įmetame 2 rozmarino šakeles ir 2 džiovintus čili pipirus. Kai sultys užverda, sumažiname ugnį ir paverdame apie 20 min., kol skystis ims tirštėti. Jo šiek tiek ir nugaruos.
Pavirtas sultis nukošiame į kitą puodelį ant viryklės. Įdedame šaukštą medaus ir įpilame balto vyno acto – tiek pat, kiek yra sulčių ir viską maišome ant viryklės iki užvirimo. Galima paskaninti druska.
Paruoštą actą supilame į buteliuką. Iš taip pagaminto acto labai gardu paruošti užpilą salotoms, sumaišant jį lygiomis dalimis su alyvuogių aliejumi.
Koks kiekis gaunasi is nurodytu proporciju? Nezinau kokio dydzio buteliukus pirkti… 🙂
Miela, Beata, ar galima acta is karto sumaisyti su aliejumi ir laikyti butelyje?
Norejau paklausti,jei neturime balto vyno acto,tinka raudono vyno actas? 🙂
Sveiki, noriu pasiteirauti, o kiek toks actas gali issilaikyti sandariai uždarytas? Ačiū už atsakyma
Sveiki, noriu pasiteirauti, o kiek toks actas gali issilaikyti sandariai uždarytas? Ačiū už atsakyma
Gal ir kvailai nuskambes klausimas,bet kur galima isigyti tokiu nedideliu buteliuku?gal Vilniaus akropolyje kur nors parduoda?
tokiu ivairiu buteliuku yra pirkti ten kut yra pilstomas aliejus, bent jau Klaipedoje maciauir isigijau Big 1, arba Naujajame turguje prieskoniu parduotuveje, ten kur prekiauja vaisiais.
Yra tiger parduotuvese didelese maximose
o dziovinto rozmarino naudoti negalima?:)