Aštri žirnių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Nulupame ir smulkiai sukapojame svogūno galvą.
Čili pipirą palaikome virš atviros ugnies, kad apskrustų jo luobelė. Taip pakaitintas pipiras įgaus dar daugiau aitrumo.
Puode, kuriame virsime sriubą, pakaitiname aliejų ir suberiame kapotus svogūnus, pamaišome mentele.
Į puodą beriame kapotas česnako skilteles (arba įspaudžiame) bei šiaudeliais susmulkintą imbiero šaknį.
Metame į puodo dugną nepjaustytą čili pipirą ir viską maišydami pakepiname.
Beriame prieskonius: šaukštą ciberžolės, šaukštą kario, po šaukštą malto kumino ir kumino sėklų.
Mažais gabaliukais susmulkintą moliūgą verčiame į kepinamus prieskonius puode ir šiek tiek apkepiname.
Į puodą pilame stiklinę skaldytų žirnių ir viską užpilame šaltu vandeniu, kad vandens virš kruopų būtų apie 2-3 cm. Kai sriuba užverda, sumažiname ugnį ir verdame apie 1 val.
Miela Beata,
Norejau paklausti ar vietoje moliugo tiktu squash naudoti,nes jau niekur Anglijoje savo miestely neberandu tu dydeliu moliugu -pumpkin 🙂
Aciu Tau 🙂
Miela Beata,
Norejau paklausti ar vietoje moliugo tiktu squash naudoti,nes jau niekur Anglijoje savo miestely neberandu tu dydeliu moliugu -pumpkin 🙂
Aciu Tau 🙂
Kokia itaka receptui darys, jei turiu namie tik malto kumino o seklomis neturiu?
Ačiū, nepaprastai skanu ir visiškai paprasta 🙂
Labai skani sriuba. Ačiū už receptą
tikrai puiki sriuba, tik Indijoj tai garantuotai nenaudotų svogūno ir česnako 🙂 aš irgi nenaudoju – ir be jų išeina puikiai 😉
Receptuką būtinai pabandysiu, jau įsivaizduoju, kaip bus skanu 🙂
Kokia nuostabi staltiesėlė, mano a.a. močiutė tokias darydavo, dar yra keletas išlikusių 🙂
gaila,bet kazkodel nasigawo,galbut per daug astrumo….gal kita karta reik vel bandyt:)
Kokius zirnius naudojate? Avinzirnius ?
Kažin o jei nedėti čili pipiro, pavyktų? Tiesiog šeimyna nemėgsta aštriai…