Aštrūs traškūs kalmarai
Kalmarams:
Salotoms reikės:
Gaminimas
Kalmarai:
Atšildome kalmarus. Tai galima padaryti šaldytuve laikant per naktį, arba kambario temperatūroje, jei visai laiko nėra. Nusunkiame susidariusį skystį. Jei kalmarai nepjaustyti, suraikome juos griežinėliais – išeis kalmarų žiedai.
Indelyje sumaišome visus prieskonius ir jais gausiai pagardiname kalmarų žiedus, ranka gerai pamasažuojame, paskirstome tolygiai.
Į erdvų dubenį dedame kalmarus, beriame krakmolą ir žiedus gerai pakedename, kad krakmolo tektų kievienam.
Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Į jį dedame po saujelę (ne visus iškart) kalmarų žiedų ir verdame apie 1-2 minutes (priklausomai nuo žiedų storio). Iškepusius kalmarus išimame iš aliejaus ir perkeliame ant virtuviniu popierium ištiestos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių. Kol dar karšti, pabarstome druska. Patiekiame pagardinę kalendrų lapeliais.
Agurkų salotos:
Agurkus perpjauname išilgai ir šaukšteliu išskobiame sėklytes.
Indelyje gaminame padažą: sumaišome visus likusius ingredientus ir jais užpilame agurkus. Labai gerai, jei tame padaže agurkai praleistų bent 10 minučių, pasimarinuotų.
Norėčiau, kad būtų ne tik video kaip gaminti, bet ir paprastas aprašymas. Kur dingo jie po kaikuriais receptais?
Kepiau siuos kalmarus, tai gavosi ne guminiai, tik nubyrejo visi prieskoniai ir spalva gavosi raudona, gal per daug aitriosios paprikos pridejau? Skonis geras, tik kalmarai nebuvo traskus, buvo dregni tokie, bet isvaizda sita raudona tai visai ne kokia, garsiai nesakysiu i ka panasus jie buvo, susiraite i vamzdelius raudoni… 🙁 Gal ir per didelius padariau? Sekanti syki jau zinau koki dydi daryti, tik va pasakykite Beata, ka dariau ne taip kad nubyrejo prieskoniai? Dejau viska pagal recepta. Aciu
Ir as pasigedau aprasymo kaip gaminti.Butu labai malonu,kad ir toliau juos rasytumete po visais jusu receptais.
Ne receptas, o chaltūra. Nerekomenduoju gamint, tik sugadinsit produktus. Nuo šiol Beatos receptus naudosiu minimaliai