Atšildome kalmarus. Tai galima padaryti šaldytuve laikant per naktį, arba kambario temperatūroje, jei visai laiko nėra. Nusunkiame susidariusį skystį. Jei kalmarai nepjaustyti, suraikome juos griežinėliais – išeis kalmarų žiedai.
Indelyje sumaišome visus prieskonius ir jais gausiai pagardiname kalmarų žiedus, ranka gerai pamasažuojame, paskirstome tolygiai.
Į erdvų dubenį dedame kalmarus, beriame krakmolą ir žiedus gerai pakedename, kad krakmolo tektų kievienam.
Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Į jį dedame po saujelę (ne visus iškart) kalmarų žiedų ir verdame apie 1-2 minutes (priklausomai nuo žiedų storio). Iškepusius kalmarus išimame iš aliejaus ir perkeliame ant virtuviniu popierium ištiestos lėkštės, kad sugertų aliejaus perteklių. Kol dar karšti, pabarstome druska. Patiekiame pagardinę kalendrų lapeliais.
Agurkus perpjauname išilgai ir šaukšteliu išskobiame sėklytes.
Indelyje gaminame padažą: sumaišome visus likusius ingredientus ir jais užpilame agurkus. Labai gerai, jei tame padaže agurkai praleistų bent 10 minučių, pasimarinuotų.
Ne receptas, o chaltūra. Nerekomenduoju gamint, tik sugadinsit produktus. Nuo šiol Beatos receptus naudosiu minimaliai
Ir as pasigedau aprasymo kaip gaminti.Butu labai malonu,kad ir toliau juos rasytumete po visais jusu receptais.