Net neabejoju, kad kiekvienas turite skaniausiai ir geriausia sparnelių receptą, čia viena iš variacijų aštrių sparnelių tema. jie tikrai kažkokie labai jau geri…
Amerikietiška klasika, labai populiarus užkandis ir baruose ir krepšiniio salėse stebint rungtynes. Mėlynasis pelėsis sūris suteikia pikantiškumo, jis gana mėsingas striprus sūris, bet jo stiprumą puikiai atskiedžia grietinė ir sutarkuotas agurkas. Vištienos sparnelių aštrumą galimą reguliuoti dedant tabasco padažą, jo tiesiog dėkite mažiau ir uoginės paprikos arba kajeno pipiro dėkite mažiau jei norite švelnesnio rezultato, bet šiaip sparneliai gana gerai sugeria visą aštrumą.
Aštrūs vištienos sparneliai su mėlynojo sūrio padažu
Sparneliams ir marinatui:
Padažui:
Gaminimas
Sparneliai:
Česnaką sutrinti arba supjaustyti labai smulkiai.
Sumaišyti su tabasco tipo aštriu pipiriniu padažu, išspausti citrinos sultis, įdėti kajeno pipiro arba uoginės paprikos, saldžiosios paprikos, raudonėlio, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų viską sumaišyti ir užpilti ant sparnelių.
Leisti jiems pasimaruoti keletą valandų arba per naktį.
Kepti skardoje arba ant grotelių. Gerai įkaitintoje orkaitėje. Pradžioje kaitrą laikyti pirmas 20 minučių apie 210C, paskui dar pusvalandį kepti sumažinus iki 200C.
Padažas:
Mėlyną surį sumaigyti šakute ir sumaišyti su grietine ir majonezu ir su sutarkuotu agurku.
nerealiai skaniai 🙂
Aciu uz puiku recepta, ka tik pasigaminom. labai skanu!
geras uzkandis prie alucio, nesveikai skanus sparneliai
cia dar labai tinka saliero stiebai! Tada bus tikrai amerikoniskas uzkandis 🙂
ar tau patinka astrus vistienos sparneliai / man tai patinka . nors tas pasiulymas nieko vertas , kartais pagalvojiu apie kitus . visalaik buna isimciu . as noriu kilti aukstai ,virs debesu . laukiu savo noru issipildymo . laukiu kol zmones pasikeis . neprasau niekieno gerumo . pamastau ,kam mes taip kandziai purtomes praeities . pats didziausias turtas juk buvo musu gerumas . viskas savo laiku . bukime svelnesni .
Kaip skanuu.. niam niam.. O tas padažas tokia atgaiva.. ačiū
o koks agurkas: šviežias ar marinuotas?
Visiškai tobuli. Niekaip neatsibosta 🙂
gaminsiu padažą,nes amerikoje labai patiko. tik nesuprantu koks tas agurkas turi būti……. didelis mažas, ilgavaisis trumpavaisis…..
Sveika, Beata 🙂 man idomu kokiu kitu suriu butu galima pakeisti pelesini?
Man irgi idomu del surio, nes su melynu pelesiu nevalgau.. gal koks kitas galimas?:)
Ar galima naudoti vietoj melinojo surio naudoti feta?
Sparneliai, kaip sako mano sunus, patys skaniausi pasaulyje. Jie jo sarase dabar yra pirmi, aplenke net mociutes koldunus. Man, asmeniskai, neskanus tas padazas, nors mano vyrui tinka, o sunus net nebando, nes nenori „gadinti” sparneliu. Mes taip marinuojam ir kulseles ir kitokius vistos gabalelius. Dabar vistienos kitaip ir nebevalgom 🙂
Sparneliai nuostabus, tik y padaza vietoj grietines ir majonezo as dejau liesos varskes, krapu ir kefyro. Nes kai pirma karta dariau, man truputy per riebu buvo. Ir kadangi myliu melyna sury, man atrodo antras variantas jy labiau isryskino. Na, bet del skonio nesigincijama;)
nerealiai ir vištiena ir padažas! 🙂
Man kažkada Prancūzijoje kelis mėnesius gyventi, tai prancūzas buvo paruošęs antienos su mėlyno sūrio padažu 🙂 Užteko vos sviesto ir sūris pats ištirpo 🙂 O Lietuvoje bandžiau su lietuvišku mėlynu sūriu, tai net nesilydo… varškės skonio kažkoks… Visiškai netoks
Dabar marinuoju, nežinau kas gausis, nes neradau Tabasco padažo pirkti… Pakeičiau jį Beatos „Tikru italu”. Tikiuos skonis bus neblogas 🙂
Dar ir morkos tinka prie salierų padažyti 🙂 teks pabandyti receptą.