Net neabejoju, kad kiekvienas turite skaniausiai ir geriausia sparnelių receptą, čia viena iš variacijų aštrių sparnelių tema. jie tikrai kažkokie labai jau geri…
Amerikietiška klasika, labai populiarus užkandis ir baruose ir krepšiniio salėse stebint rungtynes. Mėlynasis pelėsis sūris suteikia pikantiškumo, jis gana mėsingas striprus sūris, bet jo stiprumą puikiai atskiedžia grietinė ir sutarkuotas agurkas. Vištienos sparnelių aštrumą galimą reguliuoti dedant tabasco padažą, jo tiesiog dėkite mažiau ir uoginės paprikos arba kajeno pipiro dėkite mažiau jei norite švelnesnio rezultato, bet šiaip sparneliai gana gerai sugeria visą aštrumą.
Česnaką sutrinti arba supjaustyti labai smulkiai.
Sumaišyti su tabasco tipo aštriu pipiriniu padažu, išspausti citrinos sultis, įdėti kajeno pipiro arba uoginės paprikos, saldžiosios paprikos, raudonėlio, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų viską sumaišyti ir užpilti ant sparnelių.
Leisti jiems pasimaruoti keletą valandų arba per naktį.
Kepti skardoje arba ant grotelių. Gerai įkaitintoje orkaitėje. Pradžioje kaitrą laikyti pirmas 20 minučių apie 210C, paskui dar pusvalandį kepti sumažinus iki 200C.
Mėlyną surį sumaigyti šakute ir sumaišyti su grietine ir majonezu ir su sutarkuotu agurku.
Dar ir morkos tinka prie salierų padažyti :) teks pabandyti receptą.
Dabar marinuoju, nežinau kas gausis, nes neradau Tabasco padažo pirkti... Pakeičiau jį Beatos "Tikru italu". Tikiuos skonis bus neblogas :)