Banoffee pagal Nijolę arba bananinis karamelinis tortas
Komentarų: 40
Vasario 14. 2014
Recepto iliustracija

Pamėginkite – nerealus, o svarbiausia, kad taip lengva pagaminti, jog tikrai tikrai gali kiekvienas ir bet kada. Ačiū Nijolei.

Visa recepto legenda – čia.  O tiek produktų skirta didelei (28 cm skersmens) torto formai.

Porcijos ikona
Porcijos
8 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Sausainius ir riešutus beriame į maisto kombainą ir sumalame. Galite malti sausainius ir riešutus atskirai, sausainiai labai susmulkės, riešutus paliekam truputį rupesnius. (Jei neturite malimo prietaiso, riešutus sukapokite peiliu, sausainius sutraiškysite kočėlu, sudėję juos į tvirtą maišelį).

  2. Sviestą ištirpinam. Užpilam ant sausainių ir riešutų, sumaišom.

  3. Torto formos dugne patiesiam kepimo popieriaus, suberiam trupinius, paspaudžiam, kad susigrūstų. Šaunam į 180 C orkaitę maždaug 15–20 min. Jie turi apskrusti. Šie trupiniai labai linkę sudegti, tai kokius 2 kartus išimkite pamaišyti.

  4. Bananus supjaustom riekelėm. Išspaudžiam ant jų citrinos sulčių, kad nepajuoduotų, beriam vanilinio cukraus ar lašelį ekstrakto.

  5. Karamelę išimam iš indelio, įpilam stiprios karštos kavos arba vandens, pamaišome, kad karamelė suskystėtų.

  6. Kai trupiniai bus atvėsę, dėkite bananus, pabarstykite šokoladu, tada tepkite karamelę, vėl šokolado eilė.

  7. Pabaigiame išplakta grietinėle su trupučiu cukraus, o ant viršaus dar truputis šokolado.

Komentarai
  • Gailutė

    Sveiki. Ačiū. Receptas puikus. Mano pastebėjimas. Sausainius pagrindui pasikeičiau į savos gamyos sviestinius sausainius. Žinau ką dėjau, nes parduotuviniuose sausainiuose visuose yra palmių aliejaus. Į grietinėlę dėjau truputį želatinos. Pagamintą tortą geriau valgyti trečią dieną, kai susistovi. Tada jis dar skanesnis. Bananai nepajuoduoja, išlieka geri. Arba dėti dar ne visai prinokusius.

  • Laima

    Sveiki, jeigu nuo šio pyrago pagaminimo iki valgymo praeitų 1,5 paros. Ar nieko jam nenutiktų? Ačiū už atsakymą

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą