Spausdinti

Dar vienas būdas kaip skaniai suvalgyti visų mūsų mėgstamus burokėlius. Būtinai BŪTINAI išsikepkit šį nesudėtingą, bet neįtikėtinai skanų atvirą burokėlių pyragą. Nusižiūrėjau šį receptą nuo savo draugės Odetos, ji šį pyragą kepa visiems savo svečiams ir visi lieka sužavėti – sužavėti pažadu liksit ir jūs.

Atviras burokėlių pyragas

2
komentarai
9
Porcijos
8 asm.

Tešlai:

100 g ruginių miltų
100 g kvietinių miltų
Druskos
120 g sviesto
2 šaukštų grietinės

Įdarui:

2 raudonųjų svogūnų
Alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
4 vidutinių burokėlių
Keleto čiobrelių šakelių
3 šaukštų balzaminio acto
80 g rūkyto varškės sūrio
Džiovinto varškės sūrelio su kmynais (nebūtina)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Ruošiame tešlą. Beriam miltus ir druską į dubenį. Į juos stambia burokine tarka įtarkuojame arba kubeliais supjaustome šaltą sviestą. Pirštais greitais judesiais trinam kol masė taps panaši į drėgną smėlį, tada sukrečiam grietinę, permaišom šaukštu ar šakute ir suspaudžiam tešlą į kamuolį. Tiesiai ant kepimo popieriaus lakšto iškočiojame ploną apvalų tešlos lakštą, tokio dydžio, kad perkėlus tilptų į jūsų orkaitės kepimo skardą. Pirštais iš tešlos kraštų suformuojame neaukštą bortelį ir siunčiame tešlą pailsėtį ir sutvirtėti į šaldytuvą.

2

Ruošiam įdarą. Supjaustom svogūnus, dedam į keptuvę sviestą ir pilam aliejų, suberiam svogūnus, juos troškinam uždengę dangčiu ant nedidelės ugnies apie 5 min. kol suminkštės. Burokėlius nulupam ir supjaustom griežinėliais, dedam prie svogūnų ir įdėję čiobrelio šakelę ir uždengę dangtį dar kepam ir troškinam apie 5-7 minutes. Tada įpilam balzaminio acto ir leidžiam ant didesnės ugnies pakunkuliuoti. Viskas pasidaro gana tiršta ir gardu, paragaujam.  Leidžiam truputį atvėsi.

3

Ant pyrago lakšto užtarkuojame sluoksnį rūkyto varškės sūrio. Į vidurį sudedam burokėlius ir kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Reklama
41011
4

Pačioje pabaigoje, jei turime ir mėgstame, užtarkuojame džiovinto varškės sūrelio.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki Beata,
    Kuo būtu galima pakeisti rūkyta varskės sūri? Gyvenu Vokietijoje, cia sunku rasti si produkta.
    Labai gardziai atrodo Jūsu pyragas.
    su geriausiais linkejimais, Dalia

  2. Ačiū už receptą. Kepiau jau tris kartus. Kepu kai važiuoju į svečius. Visiems patiko. Užkandėlė labai tinkanti pasisėdėjimui:))

    • Atsiprasau jei nebuvo aišku juos reikia nulupti žalius ir pakepti keptuvėje jie truputi suminkštėja

Rašyti komentarą