Avokadų ir silkės tortas
Reikės:
Gaminimas
Torto formos dugną išklokite juodos duonos riekėmis, jos gali būti padžiūvę.
Avokadus sudėkite į maisto smulkintuvą, ten pat pilkite grietinę ir citrinos sultis, sumalkite iki košelės.
Į dubenėlį supilkite vandenį, suberkite želatiną, leiskite išbrinkti.
Svogūnus, krapus ir agurkus smulkiai supjaustykite.
Silkę supjaustykite gabaliukais.
Želatiną dėkite į puodelį ir pašildykite, kad ištirptų, tada supilkite į avokadų ir grietinės masę ir išmaišykite.
Į avokadų ir grietinės masę įdėkite druskos, tada suberkite svogūnus, krapus ir agurkus, sudėkite silkę, marinuotus grybukus.
Supilkite visą avokadų masę ant duonos riekių ir komandiruokite į šaldytuvą porai valandų. Tiesa, uždenkite plėvele, kad neprisigertų kvapų…
Man tas su avokadu priimtinesnis variantas……bet Beata po tokio draugu susitikimo kiek turejai tvarkytis aina sau…..
sveiki, as taip pat megstu tokius visokius tortukus, tik as gaminu ne su sylke, o su lasisa, o pagrinda sudaro juodos duonos minktoji dalis susmulkinta (paplesyta gabaliukais) lengvai paspaudziu ir paslakstau trupuciu pienunko. 🙂
bet va su avokadais dar nebandziau, bet manau reiktu pameginti ir tubut be silkes (nemegstu as tu silkes kaulinejimo 🙂 labai daug laiko uzima :))
Beata, jusu receptukai nuostabus ir nepriekaistingi 🙂
didelis acu Jums 🙂
graziu ateinanciu svenciu!
Kartą dariau su varške silkės tortą, skanu buvo, bet ta varškė ir silkė labai neįprastai. Geriau, manau, su avokadu būtų.
Laba diena,sakykit o jai naudosiu dziovintus krapus ar tiks?nes niekur nerandu nusipirkti svieziu:((( o taip noriu seimyna palepinti per Kucias siuo nuostabiu patiekalu
labai skanu,sekmes jums