Balto šokolado, aviečių ir riešutų tortas
Biskvitui reikės:
Balto šokolado musui reikės:
Gaminimas
Baltą šokoladą ištirpinti dubenyje, kuris pastatytas ant puodo su verdančiu vandeniu (bet dubuo negali liesti verdančio vandens).
Želatinos lapelius užpilti trupučiu vandens, kad jie suminkštėtu (esu tikra kad tokių lapelių tikrai yra LT, kokia Dr. Oetker tikrai gamina tokius:). Į nedidelį puodelį įpilkite truputį grietinėlės (apie 100 ml) ir į ją įdėkite suminkštėjusius želatinos lapelius, bet be vandens, jie tokie minkšti ir suglebę pasidarys, tai vandenį nugręžti reikia… grietinėlę kartu su želatina pašildykite, kad tik ištirptų želatina, o grietinėlė jokiu būdu negali užvirti, nes jei užvirs, tai reikės mesti viską lauk ir pradėt iš naujo (bo nesustings).
Pašildytą grietinėlę su želatina supilkite į likusią grietinėlę ir ją išplakite, bet vėlgi atsargiai, nes jei grietinėlė riebi, namuose šilta, o plakdami užsisvajosite, tai gali sviestas išeit….
Dabar išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų (bet šluoteles, su kuriom plakėte grietinėlę, švariai nuplaukite, nes neišsiplaks tinkamai baltymai)
šokoladas, kol dirbote su mikseriu, turėjo ataušti, taigi sumaišykite plaktą grietinėlę ir šokoladą, kad gautųsi vientisa masė, tada atsargiai su šaukštu ar mentele po truputi „įlankstykite” baltymus, visa masė nuo baltymų pradės didėti, pūstis ir „lengvėti” – nebijokite, į orą nepakils:)) aš čia kalbu apie kremo konsistenciją….
kai baltymai įmaišyti, belieka tik į kremą-musą įmaišyti avietes( šiek tiek aviečių pasilikite papuošimui) ir „sumontuoti” tortą:
Biskvitą perpjaukite per pusę. Jei norite, jį pašlakstykite likeriu – tinka amareto arba frangelico, jei neturit tai ir nereikia….
Torto formos kraštus ištieskite su popieriumi sviestiniu, kad paskui torto kraštas. kur kremas sustings, būtų gražus, tolygus ir vientisas.
Į dugną dėkite vieną biskvito lakštą, ant viršaus sukrėskite kremą-musą (šiaip, man jo išėjo daugiau, negu tilpo į formą, tai, kas liko, sudėjau į stiklines – puikus desertas), dabar ant viršaus belieka tik uždėti dar vieną riešutinio biskvito lakštą, torto formą apvyniokite plėvele (tam, kad tortas neprisigertų visokių šaldytuvinių kvapų) ir nakčiai ar bent jau kokiom aštuoniom valandom pastatykite į šaldytuvą.
Kai sustings, tortą atsargiai išimkite iš formos, jei buvote formos kraštus ištiesę su popieriumi, jis nuo sienelių atšoks lengvai ir kraštas bus lygus. Uždėkite aviečių, pabarstykite cukraus pudra, galite užtarkuoti balto šokolado ir dėkite tiek žvakučių, kiek reikia, sveikinkite, dainuokite, apsikabinkite, šypsokitės, plokite ir valgykite….
Tortas nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyt, reikia tik labai daug balto šokolado, nemažai aviečių ir beveik visos dienos arba nakties. Pirmiausia iškepam biskvitą, paskui užmaišom balto šokolado musą ir viskas turi dar sustingti, taigi, geriausiai viską padaryti iš vakaro, tik maždaug prieš valandą iki vartojimo išimti iš šaldytuvo… Kitas svarbus dalykas yra želatina, aš paprastai naudoju želatiną ne grūdeliais, o popierėliais suspaustą. Jei turite tik grūdelių želatinos, tai reikės apskaičiuoti pagal tai, kaip nurodyta ant pakelio, bet dėkite gal trečdaliu mažiau, nes musas ir šiaip turi savybę apstingti, o jei dar pridėsite per daug želatinos, tai gali būti pernelyg guminis…
Miela, Beata, ar galima si torta daryti su juodu sokoladu??? Labai jau skaniai atrodo, tik vat kad balto sokolado nemegstame nei vienas seimoje…
Ir beje, gal dar kazka galite rekomenduoti vaiku gimtadieniui (keksus jau isbandziau- kepsiu visa kruva:).
Miela, Beata, ar galima si torta daryti ne su baltu, o su juodu sokoladu? labai jau nemegstame visi balto sokolado….
Beje, gal dar kazka galite rekomenduoti vaiku gimtadieniu? Keksiukus jau isbandziau- kepsiu visa kruva 🙂 .
Gaminau sita torta draugams,nu man tai jis labai labai saldus,o biskvitas siek tiek sausokas (nelaisciau likeriu,bet dejau saldytas braskes tai jos slapesnes nei ka tik nuskintos). Negaminsiu daugiau,nelabai jis man ir labai brangus, vien sokoladas apie 13lt kainavo.
Sveiki, ar tiktu sitam tortui migdolu riesutai ir grietinele 38% riebumo
Mano vyras dievina balta sokolada ir avietes, todel artejant jo gimtadieniui svajoju iskepti si torta. Vienintelis kas glumina zali baltymai kreme, jug jie taip ir lieka tik isplakti, po to nei sildom, nei kepam, nieko su jais nedarom. Ar teisingai supratau?
Labai aciu, kad knygoj nurodei zelatina gramais, kas neturit knygos, tai 15g. zelatinos reikia.
Is anksto dekoju uz atsakyma:)
as gaminau si torta Velykoms. Gavosi gerai, nesunku ji daryti, taciau sutinku su vienu komentaru, kad biskvitas gaunasi sausokas. Taciau torto neliko labai greit 🙂 Dar buvo problemu surasti svieziu avieciu parduotuvese, nes kai ju nereikia-ju visada yra, kai reikia-nerasi
komentarui „apie baltaji torta””: o as instinktyviai jauciu, kad braskes siam tortui netinka visiskai. Uztat uzsimusdama ieskojau avieciu, kaip priklauso pagal recepta. Tortas brangokas, bet juk kas savaitgali jo negamini
pagaminau si torta. Siaip nera sudetingas ir gan skanus. Skanus tiems, kas megsta balta sokolada. Tokiu atsirado nemazai, todel ir tortas greitai ‘isnyko’, o as pati tokio antra karta negaminciau, del paprastos priezasties – nemegstu balto sokolado.
As dedu i plakta grietinele Whittard White Hot Choocolade miltelius.:))) Niam niam !
labai noriu isbandyti labai skaniai atrodo bandysiu , o galima daryi su su kitais sokoladais ? JUSU GERBEJA !!!
Tortas jega bet turejau dvigubai dirbti nes nebuvo parasyta kokio skersmens formai skirta biskvito tesla tai kepiau du nes forma aisku pasirinkau disIausia tai nebuvo ka I dvi dalis dalinti
Mane jau seniai domina šis tortas, tik turiu klausimėlį? Prisiskaičiau komentarų, kad biskvitas sausokas ar nebūtų galima jo sudrėkinti, kad ir tarkim vandens, cukraus ir citrinos sulčių sirupu? Nesugadintų skonio? Ačiū už atsakymą
Labai, labai skanus tortas. Gaminau vaiko gimtadieniui. Visi labai isgyre. Tikrai gaminsiu ir vel! Aciu uz nuostabu recepta!
Gaminau tortą šventei, ir buvo labai liūdna, kai grietinėlė neišsiplakė. Nežinojau ką daryt. Bet supyliau skystą masę ant biskvito (be baltymo, nes nežinojau ar ką padės) ir antru biskvitu nedengiau. Palikau raudonuoti braškes (mat jomis keičiau avietes). Maniau, blogiausiu atveju kabliuosim skystą tortą šaukštais. O rezultatas gavos toks: šlapia masė susigerė į biskvitą, ir jis nebuvo sausas, kaip kad kažkam iš jūsų. Visą suvalgėm pirštus apsilaižydami, ir skonis buvo liuks. Be to gavos beveik du tortai, nes likusį skystį supyliau ant antro biskvito 🙂 Bet kad grietinėlė neišsiplakė, bijau vėl su ja prasidėti. Ne pirmą kartą man taip. Saldžios sėkmės jums!
skaniai atrodo. Dar nebandem.
atrodo lengvai. bet yra parasyta kad truputi sunku