Pyragas išeina iš trijų sluoksnių, kurių, kai iškepa, nelabai gali vieną nuo kito atskirt. Apačioj pagrindas, kuris labai minkštas, bananai per vidurį ir taip vadinama kokoso „kepurė“ ant viršaus. Man, kadangi pasirinkau tokią pakankamai mažą formą, tai kepė labai ilgai… Beveik pusantros valandos…
Bananų pyragas su kokosine kepure
Pagrindui:
Kepurei:
Gaminimas
Sviestą kambario temperatūros su mikseriu beveik iki baltumo išpurenti su cukrum, pridėti kiaušinius ir dar plakti (geriausia, jei kiaušiniai kambario temperatūros, tai tada geriau į sviestą inkorporuojasi).
Miltus persijoti su kepimo milteliais.
Į sviesto masę sudėti grūdėtą varškę (liesa grūdėta varškė) ir gale įdėti miltus. Tešlos konsistencija tirštesnė nei biskvitinė, bet dar tikrai ne kočiojama.
Formą aš ėmiau kvadratinę. Sudėti tešlą, palyginti viską, ant viršaus sudėti pjaustytus bananus ir uogienės aviečių keletą šaukštelių pamėtyti tarpuose…
Dabar padaryti viršutinę tešlos dalį. Sviestą ištrinti su cukrumi.
Sudėti miltus ir kokoso drožles, čia tešla tokia turėtų būti rupoka, ne vienalytė, o kietoka, beveik kaip trupiniai…
Taigi juos sutrupinti ant bananų.
Kepti beveik valandą arba kol iškeps. Kai ant įbesto medinio pagaliuko nelieka šlapios tešlos – pyragas iškepė.
Be galo gardus pyragas! Valgai valgai ir dar norisi 🙂 Kokoso kepures skonis nuostabus! ( Vietoj grudetos varskes dejau Quark sureli ir puikiai tiko!).
Sekanti savaitgali bandysiu koki nors kita saldesi, aciu uz receptus.
Ilona
Be galo gardus pyragas! Valgai valgai ir dar norisi 🙂 Kokoso kepures skonis nuostabus! ( Vietoj grudetos varskes dejau Quark sureli ir puikiai tiko!).
Sekanti savaitgali bandysiu koki nors kita saldesi, aciu uz receptus.
Ilona
Super pyragas, Beata, ACIU!!!!! Tik as dedu ne avieciu, o melyniu uogienes – mirdamas gali valgyt 😀 Dar karta aciu uz labai subtilu recepta 😉
kepiau pyraga pagal si recepta, tik apvalioje formoje. Matomai pridejau per daug bananu i ta bananu sluoksni – visos mases gavosi 0,5 cm nuo formos virsaus, tad bekepant issilydes sviestas lipo per virsu. Namuose buvo dumu 🙂 Bet siaip labai skanus pyragas. Gyre, kas valge. Tik kiek riebokas.
As taip pat kepiau, taciau kaip muffinus ir ziauriai skanus gavosi. tas kokosas nuostabus, as tik daugiau uogienes idedu, kad tas kokosas laikytusi:)
Labas, o kokioje temperatūroje reikia kepti?
O kokioje temperaturoje kepti? Ar cia pagal savo nuoziura ziuret?:)
Aciu Beatule uz recepta!!!! Pyragas nuostabus! Vaisinau svedus, liko visi suzaveti jo skoniu :)! Itraukiau ji i savo kepiniu sarasa :)!
Beata, mane labai vilioja sis receptas, noreciau isbandyti, bet negaliu valgyti pieno produktu… Kuo, tavo manymu, butu galima pakeisti grudeta varske? Gal tofu? Ar yra koks tinkamesnis pakaitalas?
O ar imanoma ta sviesta iki reikiamos konsiatencijos issukti ranka? nes mixerio neturiu…:(
Labai skanu pyragas kurie nevalge siulau paragauti 🙂
Nerealus pyragas! Ką tik iškepiau savo tėveliams, labai patiko ir tikrai ruošiuosi kepti dar nekartą 🙂 ačiū už šaunų receptą :p
Fantastiškas pyragas, vyras ir sūnus vis klausia kada dar kepsiu (o jie šiaip saldumynu nemėgsta).
Tik mes namie su kviečiais nelabai draugaujam, todėl miltus pakeičiau avižiniais dribsniais. Rezultatas puikus 🙂
Aciu uz nuostabu recepta,kepiau jau N kartu ir siandien planuose jis vel! Dievinu bananus ir kokosus,ju skleidziama kvapa namuose ir skoni sio pyrago:)Aciu!
Sveiki, o uogienė kokia gali būti tinkama jei ne aviečių?
Kadangi namuose turejau daug bananu ir beieskodama receptu su bananais netiketai internete radau si puiku pyraga.
Tikrai labai skanus pyragas ir nebrangus. Gaila, neturejau avieciu uogienes, tai ja pakeiciau spanguoliu.
Aciu Beata uz si receptuka. Tikrai si pyrageli kepsiu dazniau :).
Labai skanus pyragas gavosi. Tik kiek saldokas. Kitą kartą dėsiu mažiau cukraus 🙂 Labai įdomu, ką ta grūdėta verškė priduoda, nes jos visai nesijuto. O šiaip paprasta ir skanu 🙂 Rekomenduosiu ir kitiem 🙂
Kokio skersmens forma naudojate?
Man kažkas nesigavo….nors viską dariau kaip surašyta ir produktus dėjau tiksliai, bet…apatinis sluoksnis nevykęs kietas gavosi
Jis tobulas