Minkštutėlė sviestinė bandelė, joje pasislėpęs saldus marcipaninis kremas ir ryškūs rabarbarai su braškėmis – taip kvepia šviesūs pavasario savaitgalių pusryčiai ir šilta popiečio arbata. Teks šiek tiek paplušėti ir paplanuoti, kol šios mielinės bandelės atsidurs ant stalo, tačiau galiu tvirtai pasakyti – jų dangiškas skonis atperka kiekvieną virtuvėje praleistą minutę.
Bandelės su migdolų kremu ir rabarbarais
Tešlai:
Migdolų kremui:
Gaminimas
Dubenyje sumaišome miltus, mieles, cukrų ir druską. Ten pat supilame pieną su lengvai paplaktais kiaušiniais ir elektriniu maišytuvu su tešlai skirtu kablio formos antgaliu arba rankomis 10 minučių maišome tešlą.
Kambario temperatūros sviestą supjaustome nedideliais kubeliais. Dedame po vieną gabalėlį ir maišome, kol sudėsime visą sviestą ir jis pranyks tešloje. Tai užtruks apie 10 minučių. Pabaigoje tešla bus blizgi, glotni ir elastinga.
Riebalais ištepame erdvų dubenį, į jį perkeliame tešlą ir pridengę maistine plėvele kambario temperatūroje paliekame kilti apie 2 valandas arba šaldytuve pernakt.
Gaminame migdolų kremą. Elektriniu plaktuvu kambario temperatūros sviestą sumaišome su milteliniu cukrumi, druska, vanilės ekstraktu ir kambario temperatūros kiaušiniu. Į šią masę įsijojame kvietinius ir migdolų miltus bei krakmolą ir viską darkart gerai išmaišome.
Pakilusią tešlą išimame ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, padalijame į 12 lygių dalių ir susukame į tamprius kamuoliukus. Juos išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos su nemažais tarpais (vienoje skardoje tilps 6 bandelės), patepame kiaušinio plakiniu ir pridengę maistine plėvele paliekame darkart pakilti kambario temperatūroje apie 45 minutes, kad šiek tiek pasipūstų.
Kol bandelės kyla antrąkart, nedideliais gabalėliais supjaustome braškes, rabarbarų kotus ir sumaišome juos su cukrumi.
Pakilusius tešlos rutuliukus vos drėgnais pirštais įspaudžiame, kad centras suplonėtų ir susiformuotų „dubenėlis“ – į jį dedame po dosnų šaukštelį migdolų kremo, o ant viršaus – rabarbarų su braškėmis. Taip paruoštas bandeles pabaigoje apibarstome cukrumi ir kepame iki 200° įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių.