Spausdinti

Keptos bulvės

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Keptoms bulvėms:

1 kg bulvių
žiupsnio šviežių arba džiovintų rozmarinų
žiupsnio šviežių arba džiovintų čiobrelių
šaukštelio medaus
pusės citrinos sulčių
druskos, pipirų

Paprikų ryškiam padažui reikės:

1 raudonos paprikos
1 pomidoro
pusės citrinos sulčių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
saujelės kalendrų
druskos

Varškės švelniam padažui reikės:

1 nedidelio agurkėlio
100 g varškės
4–5 šaukštų kefyro
pusės citrinos sulčių
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Ruošiame bulves:

1

Bulves supjaustome skiltelėmis.

2

Į bulves įdedame rozmarino, čiobrelių, kmynų, medaus, citrinos, druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome.

3

Bulves išklojame skardoje ir kepame 210 C temperatūros orkaitėje.

Reklama
41011

Paprikų padažas bulvėms:

1

Paprikas apdeginame ant ugnies. Nulupame jų odelę. Į trintuvę dedame paprikas, pomidorus, įspaudžiame citrinos sultis, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską sutriname. Į padažą įmaišome susmulkintą kalendrą. Į padažą įdedame aitriųjų susmulkintų pipirų, ir druskos.

Pasiruošiame varškės padažą:

1

Smulkiai supjaustome agurkus ir česnaką. Ant česnako užberiame druskos ir sutriname. Susmulkiname mėtas ir krapus. Sumaišome agurkus, česnaką ir žalumynus. Įdedame pertrintą/sumaltą varškę, kefyrą ir įspaudžiame citrinos sultis. viską sumaišome.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą