Naminis kebabas
Reikės:
Daržovių įdarui:
Padažui:
Gaminimas
Kąsnio dydžio gabalėliais supjaustome vištieną ir pamarinuojame su šaukštu jogurto, žiupsniu druskos, raudonėliais ir džiovintomis mėtomis. Mėsą marinate galima palaikyti ir pusvalandį, bet galima ir pernakt, jei turime laiko.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame ant didelės kaitros apkepame vištienos gabalėlius, kad jie apskrustų, mėsa pilnai iškeptų. Iškeptus gabalėlius trumpam atidedame į šoną.
Šiaudeliais arba stambia burokine tarka sutarkuojame morką, plonai supjaustome kopūstą ir aitrųjį pipirą. Daržoves sudedame į dubenį, apšlakstome actu, pagardiname druska, maltu kuminu ir žiupsneliu cukraus rūgštelei subalansuoti. Viską išmaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti, pasimarinuoti.
Gaminame padažą: smulkiai supjaustome abiejų rūšių agurkėlius ir sumaišome su likusiais ingredientais.
Gaminame kebabą: ant tortilijos ar lavašo tepame padažą, ant viršaus dedame vištienos ir daržovių ir suvyniojame į suktinuką. Kebabą galima valgyti iškart arba prieš tai dar apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad lavašas/tortilija sušiltų ir apskrustų.
Tikrai labai skanu 🙂
Labai labai skanu, iškart parašiau sesei, kad nebepirktų kebabų, naminiai patys geriausi 🙂
Labai laba labai skaniai gavosi, tikrai verta išbandyti šį receptą.
Labai skanu, bet dar skaniau, jei lavašą ar tortiliją pašildoma sausoje įkaitintoje keptuvėje.
Tiesiog nerealu pakepinus iš abiejų pusių senoje vaflinėje(esta-2), tortilija man asmeniškai priimtinesnė, nes lavašas linkęs labiau virsti į lūžtantį/trupantį pagrindą, o tortilija apskremba, bet išlieka traški ir minkštesnė 🙂
Labai norėtus sužinoti kaip galima išsikepti namuose lavašą ar tortiliją…
http://www.ciliukas.lt/naminis-lavasas/ as netgi kiausinio nedejau (mano mergyte alergiska kiausiniams ir labai skaniai gavosi. Tik keptuve mano per maza (24 cm skersmens) tai ir lavasiukai ne itin dideli isejo. Odar idejus i keptuve kepti iskociota tesla- ji susitraukia truputi.
sveiki kebabas isejo labai skaniai ir as ant virsous dejau dar pomidoro ir apkepu po to 5minutes
Padažas toks paprastas, bet tooks skanus 🙂 ačiū!
Kur gauti džiovintų mėtų?
O kebabo nereikia pakepti orkaitėje? Nes paprastai jie šilti būna 🙂
o galima uzsisaldyt neiskeptus kebabus ateiciai?
Sveiki o agurkelius I padaza kaip susmulkinat?
O jei pasildysime nieko neasitiks?
Ir ar butina kumino
Paprasta, bet tikrai labai skanu! Grietinę keičiau natūraliu jogurtu, ir įdėjau česnako.
Miela Beata, sakykite, ar nereikia pakepti morkų su kopūstu? Ar jie nesijaučia lavaše kieti?