Naminis kebabas
Komentarų: 21
Spalio 13. 2014
Recepto iliustracija
Porcijos ikona
Porcijos
2 asm.
Ingredientai
Reikės:
Daržovių įdarui:
Padažui:
Gaminimas
  1. Kąsnio dydžio gabalėliais supjaustome vištieną ir pamarinuojame su šaukštu jogurto, žiupsniu druskos, raudonėliais ir džiovintomis mėtomis. Mėsą marinate galima palaikyti ir pusvalandį, bet galima ir pernakt, jei turime laiko.

  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame ant didelės kaitros apkepame vištienos gabalėlius, kad jie apskrustų, mėsa pilnai iškeptų. Iškeptus gabalėlius trumpam atidedame į šoną.

  3. Šiaudeliais arba stambia burokine tarka sutarkuojame morką, plonai supjaustome kopūstą ir aitrųjį pipirą. Daržoves sudedame į dubenį, apšlakstome actu, pagardiname druska, maltu kuminu ir žiupsneliu cukraus rūgštelei subalansuoti. Viską išmaišome ir leidžiame kelias minutes pastovėti, pasimarinuoti.

  4. Gaminame padažą: smulkiai supjaustome abiejų rūšių agurkėlius ir sumaišome su likusiais ingredientais.

  5. Gaminame kebabą: ant tortilijos ar lavašo tepame padažą, ant viršaus dedame vištienos ir daržovių ir suvyniojame į suktinuką. Kebabą galima valgyti iškart arba prieš tai dar apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, kad lavašas/tortilija sušiltų ir apskrustų.

Daugiau receptų su:
Kebabas Naminis kebabas Su vištiena
Komentarai
  • Kotryna

    Miela Beata, sakykite, ar nereikia pakepti morkų su kopūstu? Ar jie nesijaučia lavaše kieti?

  • Rūta

    Paprasta, bet tikrai labai skanu! Grietinę keičiau natūraliu jogurtu, ir įdėjau česnako.

Peržūrėti kitus komentarus ...

Rašyti komentarą