Spausdinti

Turbūt visi moka virti spanguolių kisielių, o jei jums visada virė mama ar teta, tai metas ir patiems išbandyti. Viskas labai paprasta. Spanguolių gėrimą sutirštiname krakmolu – ir viskas. Svarbus yra tik vienas dalykas: krakmolą maišyti su šaltu vandeniu ir tik tada supilti į karštą spanguolių gėrimą.

Spanguolių kisielius

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 (250 g) stiklinės spanguolių
1,5 l vandens
6 šaukštų krakmolo
cukraus pagal skonį
kelių gvazdikėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Spanguoles perrenkame, kad liktų tik kokybiškos uogos. Sutriname jas medine grūstuve ar maisto smulkintuvu.

2

Spanguolių tyrę supilame į puodą, užpilame vandeniu, įmetame kelis gvazdikėlius ir užverdame.

3

Pasaldiname ir dar kartą užverdame.

Reklama
41011
4

Į nedidelį dubenėlį įpilame apie 100 ml šalto vandens ir suberiame krakmolą. Gerai išmaišome.

5

Nuolat maišydami vandens ir krakmolo masę supilame į puodą su spanguolėmis ir dar kartą užverdame.

6

Pabarstome cukrumi, kad ant vėstančio kisieliaus neužsitrauktų plėvelė.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą