Turbūt visi moka virti spanguolių kisielių, o jei jums visada virė mama ar teta, tai metas ir patiems išbandyti. Viskas labai paprasta. Spanguolių gėrimą sutirštiname krakmolu – ir viskas. Svarbus yra tik vienas dalykas: krakmolą maišyti su šaltu vandeniu ir tik tada supilti į karštą spanguolių gėrimą.
Spanguolių kisielius
Reikės:
Gaminimas
Spanguoles perrenkame, kad liktų tik kokybiškos uogos. Sutriname jas medine grūstuve ar maisto smulkintuvu.
Spanguolių tyrę supilame į puodą, užpilame vandeniu, įmetame kelis gvazdikėlius ir užverdame.
Pasaldiname ir dar kartą užverdame.
Į nedidelį dubenėlį įpilame apie 100 ml šalto vandens ir suberiame krakmolą. Gerai išmaišome.
Nuolat maišydami vandens ir krakmolo masę supilame į puodą su spanguolėmis ir dar kartą užverdame.
Pabarstome cukrumi, kad ant vėstančio kisieliaus neužsitrauktų plėvelė.