Spanguolių kisielius
Komentarų: 0
Gruodžio 20. 2013
Recepto iliustracija

Turbūt visi moka virti spanguolių kisielių, o jei jums visada virė mama ar teta, tai metas ir patiems išbandyti. Viskas labai paprasta. Spanguolių gėrimą sutirštiname krakmolu – ir viskas. Svarbus yra tik vienas dalykas: krakmolą maišyti su šaltu vandeniu ir tik tada supilti į karštą spanguolių gėrimą.

Porcijos ikona
Porcijos
6 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Spanguoles perrenkame, kad liktų tik kokybiškos uogos. Sutriname jas medine grūstuve ar maisto smulkintuvu.

  2. Spanguolių tyrę supilame į puodą, užpilame vandeniu, įmetame kelis gvazdikėlius ir užverdame.

  3. Pasaldiname ir dar kartą užverdame.

  4. Į nedidelį dubenėlį įpilame apie 100 ml šalto vandens ir suberiame krakmolą. Gerai išmaišome.

  5. Nuolat maišydami vandens ir krakmolo masę supilame į puodą su spanguolėmis ir dar kartą užverdame.

  6. Pabarstome cukrumi, kad ant vėstančio kisieliaus neužsitrauktų plėvelė.

Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą