Orkaitėje kepta silkė su džiovintais vaisiais
Komentarų: 0
Gruodžio 18. 2020
Recepto iliustracija

Ji visada dalyvauja per Kūčias ir niekas jos nepamiršta. Žinau, kad daugumai patinka ją matyti su tradiciniais apdarais – morkomis, svogūnėliais, grybais ar džiovintais vaisiais.

Porcijos ikona
Porcijos
asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 ℃.

  2. Dubenėlyje sumaišome visus džiovintus vaisius ir užpilame karštu vandeniu, paliekame 2–3 min.

  3. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Silkės filė gerai nusausiname.

  4. Paruošiame marinatą: užviriname vandenį, supilame cukrų, actą ir aliejų. Paverdame 1 min.

  5. Silkės filė susukame ir sutvirtiname mediniais smeigtukais. Į kepimo indo dugną suberiame pusę svogūnų, ant viršaus sudedame silkės filė suktinukus.

  6. Apiberiame džiovintais vaisiais, užpilame paruoštu marinatu, pabarstome juodaisiais pipirais, uždengiame folija ir kepame orkaitėje apie 50–60 min.

Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą