Užtrunka gamyba lygiai kokias penkias minutes, šaldosi tik ilgiau, bet vėlgi – aš nesuku galvos ir neminkau ten jo pusiaukelėj (kaip neretai rekomenduoja visokie receptai ir knygos, ect.), padedu į kamerą, pamirštu, kai prisimenu, išimu, keletą minučių pastovi, sušyla ir tada jau kablioti tinkamas būna. Aha, tai va, į tą braškių šerbeta itin tinka laimo sultys, jei nėra laimo, tai tada citrinas dedu, bet būtinai kažkaip reikia, nes pastiprina skonį braškinį…Labai greita ir lengva.
Braškių šerbetas
Reikės:
Gaminimas
Braškes sutriname (geriausia virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu, skirtu gaminti trintas sriubas).
Iš laimo išspaudžiame visas sultis ir sumaišome su braškėmis.
Cukrų supilame į puodą, užpilame vandeniu, pamaišome ir ant ugnies pašildome, kad ištirptų ir užvirtų. Kai pradės burbuliuoti, išjungiame ir supilame į braškių ir laimo sulčių tyrelę.
Dar galima vieno laimo žievelę įtarkuoti.
Dedame į plastmasinį didesnį indą, kad jis kokių tik penkių cm gilumo būtų (greičiau sušals). Viskas.
Labai labai ačiū už nuostabų receptą! 🙂 Vietoj braškių dėjau kivius, o vietoj laimo sulčių – citrinų, bet vistiek beprotiškai skanu!
Bandžiau,labai skanu,čia labiau ne šerbetas o sorbeto ledainiam..❤