Braškių šerbetas
Komentarų: 2
Rugpjūčio 02. 2009
Recepto iliustracija

Užtrunka gamyba lygiai kokias penkias minutes, šaldosi tik ilgiau, bet vėlgi – aš nesuku galvos ir neminkau ten jo pusiaukelėj (kaip neretai rekomenduoja visokie receptai ir knygos, ect.), padedu į kamerą, pamirštu, kai prisimenu, išimu, keletą minučių pastovi, sušyla ir tada jau kablioti tinkamas būna. Aha, tai va, į tą braškių šerbeta itin tinka laimo sultys, jei nėra laimo, tai tada citrinas dedu, bet būtinai kažkaip reikia, nes pastiprina skonį braškinį…Labai greita ir lengva.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Braškes sutriname (geriausia virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu, skirtu gaminti trintas sriubas).

  2. Iš laimo išspaudžiame visas sultis ir sumaišome su braškėmis.

  3. Cukrų supilame į puodą, užpilame vandeniu, pamaišome ir ant ugnies pašildome, kad ištirptų ir užvirtų. Kai pradės burbuliuoti, išjungiame ir supilame į braškių ir laimo sulčių tyrelę.

  4. Dar galima vieno laimo žievelę įtarkuoti.

  5.  Dedame į plastmasinį didesnį indą, kad jis kokių tik penkių cm gilumo būtų (greičiau sušals). Viskas.

Komentarai
  • Emma

    Bandžiau,labai skanu,čia labiau ne šerbetas o sorbeto ledainiam..❤

  • Liūtas

    Labai labai ačiū už nuostabų receptą! :) Vietoj braškių dėjau kivius, o vietoj laimo sulčių - citrinų, bet vistiek beprotiškai skanu!

Rašyti komentarą