Užtrunka gamyba lygiai kokias penkias minutes, šaldosi tik ilgiau, bet vėlgi – aš nesuku galvos ir neminkau ten jo pusiaukelėj (kaip neretai rekomenduoja visokie receptai ir knygos, ect.), padedu į kamerą, pamirštu, kai prisimenu, išimu, keletą minučių pastovi, sušyla ir tada jau kablioti tinkamas būna. Aha, tai va, į tą braškių šerbeta itin tinka laimo sultys, jei nėra laimo, tai tada citrinas dedu, bet būtinai kažkaip reikia, nes pastiprina skonį braškinį…Labai greita ir lengva.
Braškes sutriname (geriausia virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu, skirtu gaminti trintas sriubas).
Iš laimo išspaudžiame visas sultis ir sumaišome su braškėmis.
Cukrų supilame į puodą, užpilame vandeniu, pamaišome ir ant ugnies pašildome, kad ištirptų ir užvirtų. Kai pradės burbuliuoti, išjungiame ir supilame į braškių ir laimo sulčių tyrelę.
Dar galima vieno laimo žievelę įtarkuoti.
Dedame į plastmasinį didesnį indą, kad jis kokių tik penkių cm gilumo būtų (greičiau sušals). Viskas.
Bandžiau,labai skanu,čia labiau ne šerbetas o sorbeto ledainiam..❤
Labai labai ačiū už nuostabų receptą! :) Vietoj braškių dėjau kivius, o vietoj laimo sulčių - citrinų, bet vistiek beprotiškai skanu!