Salotos su braškėmis ir ožkų sūriu
Komentarų: 0
Birželio 13. 2023
Recepto iliustracija

Įsisiūbavus braškių sezonui man vis norisi šias uogas derinti su nesaldžiais patiekalais. Šiame recepte tą ir padariau: pamarinuotas braškes suporavau su šviežiu lietuvišku ūkininkų Valdo ir Rasos (gal pamenate juos iš „Beatos virtuvės“ pavasario numerio) ožkų sūriu. Galite naudoti parduotuvėse randamą ožkų sūrį.

Nepatingėkite pamarinuoti braškių – nustebsite, kaip įdomiai pasikeis jų skonis. O marinatas, kurį pasiruošite, taps jūsų salotų užpilu. „Ožka braškyne“ – taip galite pakrikštyti šias gaivias vasariškas salotas.

Porcijos ikona
Porcijos
4 asm.
Ingredientai
Salotoms:
Marinatui:
Gaminimas
  1. Pirmiausia pasiruošiame braškių marinatą – visas sudedamąsias dalis sumaišome dubenėlyje. Į paruoštą marinatą beriame supjaustytas braškes, išmaišome, kad visi gabalėliai juo pasidengtų. Taip paruoštas braškes pusę valandos paliekame pasimarinuoti.

  2. Kai braškės jau paruoštos, jų marinatą užpilame ant špinatų ir gerai išmaišome.

  3. Į didelę lėkštę dedame marinatu padengtus špinatus, ant jų – braškes, sūrio gabalėlius, šilauoges.

  4. Truputį pasmulkiname ir sausoje keptuvėje pakepiname pistacijas (arba sėklas), kad paskrustų. Apibarstome salotas.

Komentarai

Komentarų nėra.

Rašyti komentarą