Spausdinti

Burata – toks šviežias itališkas sūris, kuris iš išorės labai primena mums puikiai pažįstamą mocarelą, bet yra itin kremiškas ir švelnus. Šio sūrio burbulo viduryje slypi mocarela sumaišyta su grietinėle – tai jam suteikia išskirtinę tąsią tekstūrą ir itin švelnų pieniško skonio. O jei labai užsinorėjote šių salotų, bet neturite galimybės nusipirkti buratos, tai drąsiai ją keiskite įprasta ar buivolių pieno mocarela.

Buratos salotos su braškėmis ir avokadais

2
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Salotoms:

1 buratos
1 avokado
500 g braškių
saujos mėtų lapelių

Padažui:

1 šaukštelio garstyčių
1 šaukštelio medaus ar agavų sirupo
2 šaukštų baltojo vyno ar obuolių acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Lėkštėje dėliojame supjaustytą avokadą ir braškes, mėtų lapelius. Ant viršaus tupdome buratą, o kad įspūdis būtų didesnis, jį praplėšiame, kad matytųsi tekstūra.

2

Padažo ingredientus suplakame nedideliame stiklainėlyje ir patiekiame atskirai.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą