Burata – toks šviežias itališkas sūris, kuris iš išorės labai primena mums puikiai pažįstamą mocarelą, bet yra itin kremiškas ir švelnus. Šio sūrio burbulo viduryje slypi mocarela sumaišyta su grietinėle – tai jam suteikia išskirtinę tąsią tekstūrą ir itin švelnų pieniško skonio. O jei labai užsinorėjote šių salotų, bet neturite galimybės nusipirkti buratos, tai drąsiai ją keiskite įprasta ar buivolių pieno mocarela.
Buratos salotos su braškėmis ir avokadais
Salotoms:
Padažui:
Gaminimas
Lėkštėje dėliojame supjaustytą avokadą ir braškes, mėtų lapelius. Ant viršaus tupdome buratą, o kad įspūdis būtų didesnis, jį praplėšiame, kad matytųsi tekstūra.
Padažo ingredientus suplakame nedideliame stiklainėlyje ir patiekiame atskirai.