Produktų užteks puskiliui pašteto pagaminti.
Burokėlių, lazdynų riešutų ir karamelizuotų svogūnų paštetas
Reikės:
Gaminimas
Burokėlius, įvyniotus į foliją, iškepkite 180 °C orkaitėje (truksite apie 1,5 valandos, laikas priklausys nuo burokėlių dydžio). Galite naudoti virtus, bet skonis bus ne toks ryškus.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, į keptuvę pilkite aliejaus ir pakepinkite apie 20 minučių ant nedidelės ugnies kol svogūnai pasidarys minkšti ir rusvi.
Į nedidelį maisto kombainą berkite riešutus ir susmulkinkite, kad būtų kaip rupūs miltai, tada dėkite burokėlius ir svogūnus, pilkite aliejų, balzaminį actą, vandens ir sojų padažą, berkite pipirų, pasūdykite ir dar kartą viską sumalkite. Išeis tiršta masė. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad suskystėtų. Paragaukite. Jei trūksta rūgštelės ar druskos, atitinkamai pridėkite dar šiek tiek balzaminio acto ar sojų padažo.
Sveiki, o riesutu nereikia pakepinti?
O su kuo rekomenduotute valgyti si pasteta 🙂 man tai visiskai naujas receptas 🙂
Skanu ! Super 🙂 Aciu…
Vau, Beata, sirdingiausias aciu uz si recepta! Pranokau pati save savo prancuzu svečių akyse šiandien!
Visi labai gyrė ir valgė, o aš savo ruožtu pasakojau apie šauniaja Beata, kuri per malonuma suktis virtuvėje virto visos Lietuvos top kulinare – televizijos žvaigžde- knygų rašytoja! Visi puolėjas žiūrėt tavo bloga ir manau, kad dabar jau pats laikas ji versti į visas kalbas – anglu, prancūzų, ispanų ir „išeiti” į tarptautine scena!
Linkėjimai!
Miela Beata, avakr isbandziau si recepteli. Tik vietoj lazdyno riesutuku turejau savo pasigamintu, pagardintu zemes riesutu. Jie puikiai tiko 🙂 Valgem su skrudinta duona.. MMMM
ojeiiiii !! Tikrai čia ir prancūzus, ir eskimus galima sužavėt tokiu gaminiu! Ką tik sukimšau du toast’us su šituo gardėsiu… uf, pilnas pilvas jau 😀
Tik va mano pastebėjimas: kitą kartą balzamiką keisčiau paprastom citrinų sultim, arba visai nieko rūgštaus 🙂
Žodžiu – ryt pas mane silkė su šitais burokais, o Kūčių stalas tikrai raudonuos 😀 Nuo burokų, o ne iš gėdos 😀
Tiesa.. atsidėkodama noriu pasiūlyti išsivirti morkų košės. Receptas paprastas, bet prancūzus tikrai sužavėsi 😀 (išbandytas reikalas). Tai va:
reikės morkų (tarkim trijų dideliu), aliejaus, druskos, cukraus ir citrinos sulčių/rūgšties.
Morkas išverdam su lupena, tada nulupam ir sublenderiuojam. Pilam šlaką aliejaus, žiūbsnį cukraus, šiek tiek druskos ir rūgšties. Pakaitinam ir vualią! 🙂 Skanu irgi va taip su duona ar su mėsa. 🙂 Pabandyk, lauksiu atsiliepimo 😉
Tiesa.. atsidėkodama noriu pasiūlyti išsivirti morkų košės. Receptas paprastas, bet prancūzus tikrai sužavėsi 😀 (išbandytas reikalas). Tai va:
reikės morkų (tarkim trijų dideliu), aliejaus, druskos, cukraus ir citrinos sulčių/rūgšties.
Morkas išverdam su lupena, tada nulupam ir sublenderiuojam. Pilam šlaką aliejaus, žiūbsnį cukraus, šiek tiek druskos ir rūgšties. Pakaitinam ir vualią! 🙂 Skanu irgi va taip su duona ar su mėsa. 🙂 Pabandyk, lauksiu atsiliepimo 😉
Ačiū už nuostabų receptą ❤
Labulis, ruosiuosi gaminti kuciom, o kazin galima butu naudoti vakumuotus virtus burokelius? Dekui, linksmiau svenciu!!!