Produktų užteks puskiliui pašteto pagaminti.
Burokėlius, įvyniotus į foliją, iškepkite 180 °C orkaitėje (truksite apie 1,5 valandos, laikas priklausys nuo burokėlių dydžio). Galite naudoti virtus, bet skonis bus ne toks ryškus.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, į keptuvę pilkite aliejaus ir pakepinkite apie 20 minučių ant nedidelės ugnies kol svogūnai pasidarys minkšti ir rusvi.
Į nedidelį maisto kombainą berkite riešutus ir susmulkinkite, kad būtų kaip rupūs miltai, tada dėkite burokėlius ir svogūnus, pilkite aliejų, balzaminį actą, vandens ir sojų padažą, berkite pipirų, pasūdykite ir dar kartą viską sumalkite. Išeis tiršta masė. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad suskystėtų. Paragaukite. Jei trūksta rūgštelės ar druskos, atitinkamai pridėkite dar šiek tiek balzaminio acto ar sojų padažo.
Labulis, ruosiuosi gaminti kuciom, o kazin galima butu naudoti vakumuotus virtus burokelius? Dekui, linksmiau svenciu!!!
Ačiū už nuostabų receptą ❤