Genialu tai, kas paprasta. Šioje mišrainėje yra visko, ko reikia tobulam deriniui: daržovių ir džiovintų slyvų saldumo, acto rūgštelės, prabanga dvelkiančio baravykų aromato ir mums visiems gerai pažįstamo kmynų skonio.
Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis
Reikės:
Gaminimas
Burokėlius ir morkas nulupame, supjaustome kubeliais.
Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Slyvas taip pat užmerkiame vandenyje.
Baravykus ir slyvas nusunkiame ir pasmulkiname.
Dubenyje sumaišome burokėlius, morkas, baravykus ir slyvas, suberiame virtas pupeles. Pagardiname kmynais, druska, pipirais. Įpilame acto ir išmaišome. Tada supilame alyvuogių aliejų ir dar kartą lengvai pamaišome.
Tokia mišrainė tiks kaip garnyras prie žuvies, ypač prie karpio kotletukų, o gali ir pati virsti pagrindiniu patiekalu.
Sveiki, o grybus užtenka tik pamirkyti?