Spausdinti

Genialu tai, kas paprasta. Šioje mišrainėje yra visko, ko reikia tobulam deriniui: daržovių ir džiovintų slyvų saldumo, acto rūgštelės, prabanga dvelkiančio baravykų aromato ir mums visiems gerai pažįstamo kmynų skonio.

 

Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis

1
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g virtų burokėlių
4–5 virtų morkų
200 g virtų pupelių (margų, raudonų ar baltų)
1 saujos džiovintų baravykų
6–8 džiovintų slyvų
1 šaukštelio kmynų
druskos, pipirų
2 šaukštelių obuolių acto
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius ir morkas nulupame, supjaustome kubeliais.

2

Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Slyvas taip pat užmerkiame vandenyje.

3

Baravykus ir slyvas nusunkiame ir pasmulkiname.

Reklama
41011
4

Dubenyje sumaišome burokėlius, morkas, baravykus ir slyvas, suberiame virtas pupeles. Pagardiname kmynais, druska, pipirais. Įpilame acto ir išmaišome. Tada supilame alyvuogių aliejų ir dar kartą lengvai pamaišome.

Ingredientai
Patarimas

Tokia mišrainė tiks kaip garnyras prie žuvies, ypač prie karpio kotletukų, o gali ir pati virsti pagrindiniu patiekalu.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą