Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis
Komentarų: 2
Gruodžio 23. 2019
Recepto iliustracija

Genialu tai, kas paprasta. Šioje mišrainėje yra visko, ko reikia tobulam deriniui: daržovių ir džiovintų slyvų saldumo, acto rūgštelės, prabanga dvelkiančio baravykų aromato ir mums visiems gerai pažįstamo kmynų skonio.

Porcijos ikona
Porcijos
8 asm.
Ingredientai
Reikės:
Gaminimas
  1. Burokėlius ir morkas nulupame, supjaustome kubeliais.

  2. Džiovintus baravykus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Slyvas taip pat užmerkiame vandenyje.

  3. Baravykus ir slyvas nusunkiame ir pasmulkiname.

  4. Dubenyje sumaišome burokėlius, morkas, baravykus ir slyvas, suberiame virtas pupeles. Pagardiname kmynais, druska, pipirais. Įpilame acto ir išmaišome. Tada supilame alyvuogių aliejų ir dar kartą lengvai pamaišome.

    Gaminimo žingsnio iliustracija
Patarimas

Tokia mišrainė tiks kaip garnyras prie žuvies, ypač prie karpio kotletukų, o gali ir pati virsti pagrindiniu patiekalu.

Komentarai
  • Jurgita

    Sveiki, o grybus užtenka tik pamirkyti?

Rašyti komentarą